ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σάλος: Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο

Σάλος: Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αφόρισε τον Βερύκιο

Την πνευματική ποινή του αφορισμού στο δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο, επέβαλε, με απόφασή του την Πέμπτη (23/08/2018), ο Μητροπολίτης Αιγειαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, για την προσβλητική ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter, όπου απεικονίζονταν η Παναγία κι ο Χριστός με πρόσωπα αρουραίων.

«Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ο δημοσιογράφος ούτε εξομολογήθηκε σε πνευματικό, ούτε τα εγκλήματα δε συγχωρούνται με ένα συγγνώμη αλλά «ακολουθεί ο Νόμος, το Δικαστήριο και η ποινή της φυλακίσεως».

Διευκρινίζει δε ότι ο Βερύκιος «δεν σώζεται ούτε και με χίλια ακόμη συγγνώμη».

Στο κείμενό του τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη πνευματική ποινή, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, θα ισχύει «έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών».

Ο Μητροπολίτης, εξάλλου, στρέφεται και κατά της Ιεράς Συνόδου, γράφοντας ότι ανέμενε ματαίως «να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημά» του Δήμου Βερύκιου αλλά και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, πως «πάσχει από βαρηκοΐα» στην υπόθεση αυτή, ενώ αντέδρασε σε δική του ανάρτηση κατά των ομοφυλοφίλων.

Διαβάστε επίσης: