ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τριών Ιεραρχών: Το μοναδικό κάλεσμα του Άνθιμου - Ελάτε στην εκκλησία και σας κερνάω τον καφέ!

Τριών Ιεραρχών: Το μοναδικό κάλεσμα του Άνθιμου - Ελάτε στην εκκλησία και σας κερνάω τον καφέ!

Ένα πρωτότυπο διαδικτυακό κάλεσμα προς τους μαθητές στον αυριανό εκκλησιασμό για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών απηύθυνε την Τρίτη (29/1) ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος.

Όπως αναφέρει στο βίντεο-πρόσκληση που ανήρτησε στη σελίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ο κ. Άνθιμος, επ' αφορμή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να είναι φέτος αργία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής παιδείας, καλεί τους μαθητές να παρακολουθήσουν τη σημερινή Θεία Λειτουργία «μόνοι τους και ελεύθερα».

Μάλιστα, όσοι αποδεχθούν την πρόσκληση θα λάβουν από τους ιερείς όλων των ναών της πόλης μία ειδική κάρτα «δική μου, να πάτε μ' αυτήν σ' όποια καφετέρια της πόλεως θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε. Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν. Θα πάρουν τις κάρτες θα τις φέρουν σ' εμένα και θα τους ξεπληρώσω εγώ. Έτσι, ένα κέρασμα για την υγειά σας... Ένας καφές κερασμένος για σας, για τη χαρά σας, για τη γιορτή σας και για τη μαθητική σας περίοδο... » σημειώνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, συμπληρώνοντας πως «αυτό το στόρι θα είναι το καλύτερο στο Instagram».

«Ακούστε με, ακόμη κι αν διαφωνεί κάποιος μ' αυτά που λέω, ακούστε με κι ελάτε αύριο το πρωί στις εκκλησίες... Ελάτε στην εκκλησία να λειτουργηθείτε για δύο λόγους. Για να σας φωτίσει ο Θεός, ν' ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και να τους περπατάτε με υγεία, με επιτυχία, με χαρά και μ' ομορφιά. Όποιο δρόμο αποφασίσετε ο καθένας και η καθεμιά σας και ένας δεύτερος λόγος για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια στον τόπο μας. Έτσι, για να έχετε να τη διηγείστε στα δικά σας παιδιά και στα δικά σας εγγόνια... Τι άλλο έχετε να γιορτάσετε, κάτι που θα τιμάει τη σχολική σας ζωή και τις σχολικές περιπέτειες που ζείτε μέσα σ' αυτήν...» καταλήγει, στο κάλεσμά του, ο κ. Άνθιμος.

Σχετικές ειδήσεις