ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε στάση αναμονής το Άγιο Όρος για το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας

Σε στάση αναμονής το Άγιο Όρος για το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας
Στη σύναξη της Ιεράς Κοινότητας δεν συζητήθηκε η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας
EUROKINISSI

Καμία επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους για το καυτό θέμα.

Σε στάση αναμονής φαίνεται να είναι το Άγιο Όρος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το καυτό θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική εκκλησία.

Μετά την χορήγηση του τόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιου, οι απόψεις των Αγιορειτών φαίνεται να διίστανται και αυτό φάνηκε εμπράκτως και από την αντίδραση των Μονών όταν τους επισκέφθηκε η αποστολή των Ουκρανών τις προηγούμενες ημέρες.

Τη σημαία της αντίδρασης και της άρνησης σήκωσε το Ρωσικό Μοναστήρι, κλείνοντας τις πόρτες στην αποστολή των Ουκρανών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Κοινότητα. Την περασμένη Δευτέρα (11/02/2019), πραγματοποιήθηκε σύναξη της Ιεράς Κοινότητας για θέματα τρέχοντα που αφορούν τις Μονές αλλά δεν συζητήθηκε το θέμα που αφορά στην αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και κυρίως διασταυρωμένες δεν έγινε καμία συζήτηση και καμία δήλωση αντιπροσώπων Μονών με επίσημο χαρακτήρα για το αν στηρίζουν ή όχι την Αυτοκεφαλία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το μόνο που αναφέρθηκε κατά την ολοκλήρωσή της, από αντιπρόσωπο Μονής ήταν ότι κάποια στιγμή πρέπει να συζητηθεί και το θέμα αυτό. Αν και ο σεβασμός τους στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι δεδομένος όπως και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Άγιο Όρος είναι επίσης δεδομένο, αυτές τις στιγμές θεωρούν χρέος τους να παραμείνει αλώβητη η Ορθοδοξία.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις - «φωτιά» στους φόρους για σπίτια και αυτοκίνητα - Πόσα θα πληρώσετε φέτος (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κορωπί: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας