ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνονται οι προσλήψεις - Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνονται οι προσλήψεις - Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ
In Time /Αρχείο

ΑΣΕΠ: Εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο προσλήψεων σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό για το 2020 εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, το ΥΠΕΣ ανέπτυξε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, με στόχο, μεταξύ άλλων, την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας έγκρισης αιτημάτων πρόσληψης προσωπικού, στους φορείς του Δηµοσίου.

Το υπουργείο ξεκίνησε από χθες (14/11) να συλλέγει τα αιτήματα των φορέων, διαδικασία που θα ''τρέξει'' έως και τις 26 Νοεμβρίου.

Ο εγκεκριμένος ετήσιος προγραμματισμός αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να διαμορφώσει τον προγραμματισμό του για τις προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

Παράλληλα, ''αυστηροποιείται'' το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ένας φορέας μπορεί να ζητήσει περαιτέρω ενίσχυση με νέους υπαλλήλους, καθώς θα προτείνεται η αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού.

Από 1/1/2020, για την έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, απαιτείται η προηγούμενη ανάρτηση της οικείας κενής θέσης στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο κατά την υποβολή των αιτημάτων εκ μέρους όλων των φορέων και υπηρεσιών, να ληφθούν υπόψη οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που υπάρχουν και η προσπάθεια που καταβάλλεται για την τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου 1 αποχώρηση προς 1 πρόσληψη για το τακτικό προσωπικό, ενώ όσον αφορά στο εποχικό προσωπικό θα πρέπει να αποφεύγεται αύξηση του αριθμού αυτού σε σχέση με το προσωπικό που προσλήφθηκε το έτος 2019».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων