ΕΡΓΑΣΙΑ

Έτσι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα - Αναλυτικά οι οδηγίες

Έτσι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα - Αναλυτικά οι οδηγίες
PIXABAY

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr ήθελαν την κυβέρνηση να προχωρά εντός της ημέρας σε ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε.

Τη Δευτέρα (18/05), στις 10 το πρωί επιστρέφουν στην κανονικότητα τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοίνωσε σήμερα (16/05) το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες, εντός των καταστημάτων που βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

Η απόστασης πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

  • 47.19 / Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα.
  • 91.04 /Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
  • 93.19.13.03 /Υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες.
  • 96.04.10.02 /Υπηρεσίες Διαιτολογικών Μονάδων (πολυδύναμων μονάδων συνδυασμού αισθητικής και δίαιτας (με εξαίρεση την σωματική άσκηση).
  • 96.04.10.06 / Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες).
  • 96.09.19.16 / Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).

Προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε τους κανόνες που θα ισχύσουν αλλά και αναλυτικά τις οδηγίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη gallery που ακολουθεί:

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για τους πελάτες στα εμπορικά κέντρα

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες εντός των καταστημάτων εμπορικών κέντρων, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (16/05), ο υπουργός εξήγησε πως το μέτρο αυτό λαμβάνεται λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών εντός των χώρων των καταστημάτων. Παράλληλα, όπως εξήγησε θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας και στους υπόλοιπους χώρους.

Τα εμπορικά πολυκαταστήματα (τύπου Μall), όπως ανακοίνωσε χθες (15/05) ο κ. Γεωργιάδης, επαναλειτουργούν από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, δύο εβδομάδες νωρίτερα απ΄ότι είχε προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τα εμπορικά πολυκαταστήματα, τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, οι γραμματείες των δικαστηρίων της χώρας. Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επίσης επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου αλλά και των Γυμνασίων.

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη 19 Μαΐου, θα επαναλειτουργήσει, με διευρυμένο ωράριο, η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν οι παραλίες: Τι να προσέξετε σήμερα πριν πάτε για μπάνιο - Οδηγίες προς λουόμενους

Σχετικές ειδήσεις