ΕΡΓΑΣΙΑ

Σχολεία: Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού και για τους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Σχολεία: Μειωμένο ωράριο ειδικού σκοπού και για τους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν τα Δημοτικά σχολεία καθώς και νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Στη διευκρίνιση πως ότι ισχύσει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο γονείς, θα ισχύσει και για όσους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, προχώρησαν σήμερα Τετάρτη (27/05), τόσο ο Στέλιος Πέτσας όσο και ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αμφότεροι εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι, για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μια κανονική.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες, για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Υπενθυμίζεται δε, πως τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, το οποίο σε δημοτικά και νηπιαγωγεία έχει οριστεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Δείτε τι δήλωσε για την επιστροφή στην κανονικότητα καταστημάτων εστίασης και σχολείων και ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις