ΕΡΓΑΣΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Προς παράταση ο δεύτερος κύκλος

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Προς παράταση ο δεύτερος κύκλος
PIXABAY

Ο δεύτερος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κλείνει σήμερα (22/06), καθώς η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των αιτήσεων στο myBusinessSupport εκπνέει τα μεσάνυχτα. 

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι την τελευταία στιγμή το υπουργείο θα ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας καθώς το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μεγάλο για τα κρατικά χαμηλότοκα δάνεια.

Συνολικά θα μοιραστούν 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτή τη φάση δικαίωμα συμμετοχής και υποβολής αίτησης έχουν και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό αλλά διαθέτουν ταμειακή μηχανή, καθώς και οι εταιρείες που απασχολούν έως 1.000 εργαζόμενους.

Μέχρι στιγμής, περίπου 80.000 επιχειρήσεις έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους για τη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στον πρώτο κύκλο 52.494 επιχειρήσεις έλαβαν χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 602 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 11.500 ευρώ κατά μέσο όρο η καθεμία.

Από αυτές, 7.598 επιχειρήσεις δεν έχουν εργαζόμενους, 30.006 επιχειρήσεις έχουν από 1 έως 5 εργαζόμενους και 11.480 επιχειρήσεις διαθέτουν από 6 έως 20 εργαζόμενους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα «βουλιάξουν» τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)