ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέες δηλώσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού από καλλιτέχνες - Πότε λήγει η προθεσμία

Νέες δηλώσεις αποζημίωσης ειδικού σκοπού από καλλιτέχνες - Πότε λήγει η προθεσμία

«Εργάνη»: Ξεκίνησαν ήδη οι αιτήσεις - Δείτε αναλυτικά ποιους αφορά

Από 10 έως και τις 14 Φεβρουαρίου δίνεται δεύτερη ευκαιρία υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2020 στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού οι οποίοι έχουν εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr του «Εργάνη» έως και τις 10 Ιανουαρίου και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, έως τις 14 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλονται μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο από επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr του συστήματος «έως και τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και στους ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Πως κάνετε αίτηση

Για να πάρετε την αποζημίωση ειδικού σκοπού πρέπει να είστε στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Το Μητρώο δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων. Αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του Πολιτισμού. Η κάθε δήλωση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Το Μητρώο δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το Μητρώο αποτελεί μέρος του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για την είσοδο, χρειάζονται οι κωδικοί του taxisnet. Από τη λίστα που υπάρχει, μπορεί να γίνει επιλογή μόνο ενός κλάδου επαγγέλματος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.