ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 5.000 νέους έως 29 ετών

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 5.000 νέους έως 29 ετών

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων νέων 18-29 ετών στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ

Ωφελούμενοι του προγράμματος, ύψους 16,5 εκατ. ευρώ, είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών (να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος και να διανύουν το 30ο), εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει δράση θεωρητικής κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (Digital Marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Η συνολική διάρκεια της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ορίζεται σε 6 μήνες και η ημερήσια αποζημίωση των ωφελούμενων ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για 6 ώρες την ημέρα και το ανώτερο για 22 ημέρες το μήνα και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ απευθείας στους ωφελούμενους.

Οι επιχειρήσεις/φορείς παροχής θέσεων εργασιακής εμπειρίας δεν λαμβάνουν χρηματική αποζημίωση. Μετά την λήξη του 6μηνου προγράμματος ο ΟΑΕΔ παρέχει στον ασκούμενο/η βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Στο μεταξύ, η πρόσκληση του συγκεκριμένου προγράμματος προς φορείς προσφοράς θέσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας απευθύνεται σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας(Κ.Α.Λ.Ο) και γενικά εργοδότες, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα σε όλη την χώρα.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ωφελούμενους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο στο οποίο έχουν ήδη καταρτιστεί, οι θέσεις πρέπει να έχουν συνάφεια με το ψηφιακό μάρκετινγκ ενώ η επιλογή της θέσης απόκτησης εργασιακής εμπειρίας γίνεται από τους ωφελούμενους.

Ειδικότερα μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης ωφελούμενων και παρόχων, ο εργασιακός σύμβουλος του ΚΠΑ2, ενημερώνει τον πρώτο σε κατάταξη εγγεγραμμένο άνεργο του πίνακα, που ανήκει στην αρμοδιότητά του, ώστε να επιλέξει τον πάροχο στον οποίο επιθυμεί να αποκτήσει την εργασιακή εμπειρία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή ενός παρόχου/επιχείρησης στην πράξη είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το μήνα πριν την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ημερολογιακά). Η ανωτέρω προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής της επιχείρησης στην πράξη.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, η δράση θα διακόπτεται για τον πάροχο/επιχείρηση σε περίπτωση που κατά την 6μηνη διάρκεια του προγράμματος προβεί σε μείωση προϋπάρχοντος προσωπικού, χωρίς να το αντικαταστήσει εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών. Δίνεται ωστόσο η δυνατότητα στον ωφελούμενο/ασκούμενο να ολοκληρώσει την άσκηση σε άλλο πάροχο για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση δε, μετά την λήξη του προγράμματος, που κάποιος ωφελούμενος μετατραπεί σε μόνιμο εργαζόμενο, αυτό θα γίνεται με πλήρη κάλυψη από την επιχείρηση των εργοδοτικών υποχρεώσεων και χωρίς αντικατάσταση υφιστάμενου εργαζόμενου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.