ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Παράταση στις αιτήσεις για voucher ύψους 2.520 ευρώ

ΟΑΕΔ: Παράταση στις αιτήσεις για voucher ύψους 2.520 ευρώ

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υποψηφίους παρόχους που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher (voucher.gov.gr) των 10.000 θέσεων με επίδομα ύψους 2.520 ευρώ.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής για παρόχους ορίζεται η 5η Μαρτίου 2020 και ώρα 14:00.

Για τις αιτήσεις των ανέργων του ΟΑΕΔ δεν υπάρχει απόφαση παράτασης και οι αιτήσεις ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή. Στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής, υποστήριξης, κατάρτισης, πιστοποίησης και προώθησης στην απασχόληση ανέργων συμμετέχουν μέσω υποβολής ψηφιακής αίτησης άνεργοι του ΟΑΕΔ από 30 έως 49 ετών. Όσοι ωφελούμενοι επιλεχθούν θα καταρτιστούν σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης με Αριθ. Πρωτ. 0.5432/22-12-2020, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520 ευρώ.

Το πρόγραμμα για την παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) και πιστοποίησης σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών, περιλαμβάνει:

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες),
Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας διακοσίων (200) ωρών σε ειδικότητα των τομέων τεχνικών επαγγελμάτων:
μεταποίησης/βιομηχανίας, κατασκευών,
υγείας – πρόνοιας,
τουρισμού και επισιτισμού.
πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, και
πρακτική άσκηση -on the job training- συνολικής διάρκειας 380 ωρών κατόπιν εξειδικευμένης σύζευξης των ωφελούμενων με επιχειρήσεις.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας http://www.voucher.gov.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.