ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ:  7.000 νέες θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι - Τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών 

Έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 23:59 μπορούν οι άνεργοι άνω των 30 ετών , να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που περιλαμβάνει 7.000 νέες θέσεις εργασίας.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι άνεργοι στις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω, για την πρόσληψη σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες.

Τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

  • Για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών 473 ευρώ
  • Για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω 568 ευρώ
  • Για μακροχρόνια ανέργους 615 ευρώ
  • Για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω 710 ευρώ

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στο http://www.ependyseis.gr/mis.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψήφιους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις

  1. Να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο, πριν από την αίτηση
  2. Να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 44.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.