ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις πιστοποίησης για τους Γεωργικούς Συμβούλους

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων της 2ης πρόσκλησης που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο, όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβούλων σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις.

Όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, για να πιστοποιηθεί ένα φυσικό πρόσωπο ως Γεωργικός Σύμβουλος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι κάτοχος τίτλου σπουδών: Γεωπόνου, Κτηνιάτρου, Δασολόγου, Περιβαλλοντολόγου, Γεωλόγου κλπ.

Δυνατότητα πιστοποίησης έχουν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της, ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ή αυτοπασχολούμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΔΙΑΧ) καθώς και τα μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ). Οι συμβουλές που θα παρέχουν πρέπει να είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα για τον οποίο εργάζονται και σχετίζεται με τον αγροτικών χώρο.

Τέλος όπως τονίζεται, η πιστοποίηση είναι αορίστου διάρκειας, τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την αριθ. 163/13692/01.02/2018 (Β' 267) απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δείτε στη gallery την πρόσκληση

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης