ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ - Κοινωφελής Εργασία: Έρχονται οι προσωρινοί πίνακες για 25.000 ανέργους

ΟΑΕΔ
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων
ΙΝΤΙΜΕ

ΟΑΕΔ: Aντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των πινάκων των 25.000 ωφελουμένων για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας 

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να γίνει την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα. Δηλαδή 26 – 29 Απριλίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ανέργων προκειμένου να τους κατατάξουν στους προσωρινούς πίνακες σε θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα.

Στους προσωρινούς πίνακες αναγράφονται υποχρεωτικά:

  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης
  • Η συνολική βαθμολογία των δυνητικά ωφελούμενων
  • Οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης
  • Η σειρά κατάταξης με βάση τη συνολική βαθμολόγηση των κριτηρίων
  • Η ειδικότητα κάθε υποψηφίου
  • Η Υπηρεσία Τοποθέτησης

Ο Προσωρινός Πίνακας κατάταξης των ανέργων που έχουν υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει προσωρινό πίνακα επιτυχόντων, προσωρινό πίνακα επιλαχόντων και προσωρινό πίνακα αποκλειομένων στον οποίο αναφέρεται συγκεκριμένος λόγος αποκλεισμού.

Στη συνέχεια οι άνεργοι έχουν το δικαίωμα υποβολή μιας μόνο ένστασης, αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, ως πιστοποιημένοι χρήστες στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, εντός 3 εργάσιμων ημερών προς τον ΟΑΕΔ, χρόνος οποίος αρχίζει από την επόμενη εργάσιμη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή, τόσο η υποβολή ενστάσεων, όσο και η υποβολή δικαιολογητικών.

Οι ενιστάμενοι, ως χρήστες στην διαδικτυακή πύλη του Ο.Α.Ε.Δ., υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με την ένσταση τα τυχόν δικαιολογητικά (ως συνημμένα στην υποβληθείσα ηλεκτρονική ένσταση) εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των 3 εργάσιμων ημερών και ως τις 14:00 της τελευταίας εργάσιμης ημέρας.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι δύνανται να τα υποβάλλουν, με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) όπου είναι εγγεγραμμένοι, εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Τα ΚΠΑ2 αναρτούν άμεσα τα κατατεθέντα δικαιολογητικά της ένστασης, με ηλεκτρονική σάρωση στο ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, συνοδευόμενα με πιθανή πρόταση της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) σχετικά με την αποδοχή ή μη της ένστασης, στην ηλεκτρονική ένσταση, που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος στο αντίστοιχο θεματικό πεδίο της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Ακολουθεί ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων και μετά από αυτό ο ΟΑΕΔ αναρτά τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων και ακολουθεί η διαδικασία τοποθέτησης των ανέργων στις θέσεις στις οποίες έχουν επιλεγεί για να εργαστούν με οκτάμηνες συμβάσεις και αποδοχές έτσι όπως αυτές ορίζονται με βάσει τον κατώτατο μισθό.