ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΠΑ: Οι προσωρινοί πίνακες για τις 181 θέσεις εργασίας με αμοιβή 1.000 ευρώ

ΔΥΠΑ

Δημοσιεύτηκαν, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων (επιτυχόντων και επιλαχόντων) και ο πίνακας αποκλειομένων για τον Β' κύκλο της δράσης «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» με 181 θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των πυρόπληκτων ρητινεργατών των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και η άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη άνεργων πτυχιούχων για την υποστήριξη του προγράμματος.

Ο Β' κύκλος του προγράμματος αφορά σε 181 θέσεις πλήρους απασχόλησης για επτά έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της - εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ - δημόσιας πρόσκλησης.

Δείτε τους πίνακες εδώ:

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ στην καρτέλα της αίτησής τους ή από τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων, με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και, σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν, από τον προσωρινό πίνακα αποκλειομένων.

Αιτιολογημένες ενστάσεις, με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα, μπορούν να υποβληθούν από αύριο Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00 έως και τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο dypa.gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet.

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση.

Ο Γ΄ κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, σε συνεργασία με τα δασαρχεία και τους συνεταιρισμούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 63 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της ΔΥΠΑ.