ΕΡΓΑΣΙΑ

Ενίσχυση της απασχόλησης με 700 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση της απασχόλησης με 700 εκατ. ευρώ

Στοχευμένες δράσεις που θα φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα σήμερα, σε συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχουν επιλεγεί, με στόχο, όπως ανέφερε, να προσφέρουν εξειδίκευση, ώστε να καταστήσουν τους ανέργους ανταγωνιστικούς σ' ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα προγράμματα αυτά σχεδιάζονται πλέον, με γνώμονα όχι την προνοιακή πολιτική, αλλά την κατάρτιση κυρίως σε τομείς αιχμής της εθνικής οικονομίας, στους οποίους οι άνεργοι εφόσον είναι εφοδιασμένοι με τις αναγκαίες δεξιότητες μπορούν να απορροφηθούν, υπογραμμίζοντας ότι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανέργων, το οποίο υπερβαίνει το 20%, απορροφάται από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση.

Σχετικές ειδήσεις