ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΣΕΠ: Πού θα απορροφηθούν οι αδιόριστοι παλαιών διαγωνισμών

ΑΣΕΠ: Πού θα απορροφηθούν οι αδιόριστοι παλαιών διαγωνισμών

Κοντά στην οριστική λύση φαίνεται να βρίσκεται το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης εκατοντάδων αδιόριστων επιτυχόντων παλαιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιορίστων ΑΣΕΠ τις επόμενες μέρες αναμένεται να απορροφηθούν 850 επιτύχοντες διαγωνισμών από το έτος 2009 και μετά των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό έχουν ήδη υπογραφεί 833 κατανομές με την πλειονότητα να έχει τοποθετηθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες και πρόσθεσε ότι απομένουν περίπου 500 αδιόριστοι οι οποίοι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα κατανεμηθούν σε υπουργεία.

Επίσης θα ολοκληρωθεί η επανακατανομή των επιτυχόντων της κατηγορίας ΔΕ που αφορούσε την πρόσληψή τους στους ΟΤΑ και η οποία λόγω μνημονιακών περιορισμών είχε «παγώσει» έως το τέλος 2016.

Η επανακατανομή θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 32 του νόμου 4369/2016, το οποίο προβλέπει την τοποθέτησή τους σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου σύμφωνα με τις παρούσες ανάγκες.

Σχετικές ειδήσεις