ΕΡΓΑΣΙΑ

Πώς θα γλιτώσετε τις ουρές του ΙΚΑ

Πώς θα γλιτώσετε τις ουρές του ΙΚΑ

Το ΙΚΑ εδώ και καιρό έχει αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες που δεν απαιτούν ούτε την ταυτοποίηση με κλειδάριθμο που μέχρι πρότινος χορηγούσαν μόνο τα υποκαταστήματα του.

Τώρα με τους κωδικούς του TAXISnet μπορείς να μπεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να διεκπεραιώσεις την διαδικασία που θέλεις χωρίς ταλαιπωρία. Επίσης πολλές διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί όπως η ανέυρεση των ενσήμων online χωρίς να πρέπει να στηθείς με τις ώρες στην διεύθυνση μητρώου ενός υποκαταστήματος αλλά και να δεις εαν έχει θεώρηση βιβλιαρίου για το τρέχον έτος.

Παράλληλα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσφέρουν χωρίς κόπο και πιο σύνθετες διεκπεραιώσεις. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποιες διαδικασίες μπορείς να κάνεις απο το σπίτι σου και πως γίνεται η είσοδο στις υπηρεσίες αυτές. Ειδικότερα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ σεν απαιτείται προσέλευση σε Υποκατάστημα για παραλαβή κλειδαρίθμου.

Η διαδικασία πραγματοποιείται με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, δηλώνοντας τους κωδικούς πρόσβασης (username και password) που ήδη διαθέτετε ως χρήστης των υπηρεσιών του TAXISNET, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση σας.

Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet παρέχεται η δυνατότητα πιστοποίησης της στις Υπηρεσίες μας με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS NET του συζύγου.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Εργοδότες Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

Οικονομική Καρτέλα Εργοδότη

Μαζική Ταυτοποίηση Ασφαλισμένων

Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Ηλεκτρονική Έκδοση Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης

Βοήθεια Εργοδοτών Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους / Συνταξιούχους Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων

Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης (Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης)

Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Συνταξιοδότησης

Ηλεκτρονική Παρακολούθηση της Πορείας της Αίτησης Συνταξιοδότησης Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος

Εργαλείο Υπολογισμός Βασικού Ποσού Σύνταξης Πληροφόρηση Συνταξιούχων για ΑΜΚΑ-ΑΦΜ

Πληροφόρηση Συνταξιούχων Εξωτερικού Inform Pensioners who live abroad Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)

Ασφαλιστική Ικανότητα Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου(ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ. - Τ.Υ.Δ.Κ.Υ

Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες Ηλεκτρονική Ενημέρωση Οφειλετών Πίνακας Χρεών Οφειλέτη

Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης Ρύθμιση Οφειλών

Πιστοποίηση Οφειλετών Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Πιστοποιημένους Φορείς

Πιστοποίηση Φορέων για τη Λήψη Βεβαίωσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας

Λήψη Ασφαλιστικής Ενημερότητας Πιστοποίηση Φορέων για τη Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

Επιβεβαίωση Εγκυρότητας Ασφαλιστικής Ενημερότητας Βεβαιώσεις που εκδόθηκαν έως 9/1/2012 Βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από 10/1/2012 και μετά: για τη Λήψη Βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενημερότητας για τη Διαχείριση Χρηστών Πιστοποιημένου Φορέα για την Υπηρεσία Πιστοποίησης Ασφαλιστικών Οργανισμών για την

Γνωστοποίηση Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Παρόχους Προγράμματος Κατ' Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων Αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο Πρόγραμμα - Δήλωση Στοιχείων Πιστοποίηση Παρόχων για το Πρόγραμμα Κατ΄Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων Παροχή Υπηρεσιών κατ' Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων

Για πολλές από τις παραπάνω υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί και βοηθήματα τα οποία μπορούν να σε κατατοπίσουν να υποβάλεις τα αιτήματα σου σωστά αλλά και να σου χορηγηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες που θα ζητήσεις.

Σχετικές ειδήσεις