ΕΡΓΑΣΙΑ

Κοινωφελής Εργασία σε Δήμους: Δείτε τους 17+34 δήμους που θα γίνουν οι προσλήψεις

Κοινωφελής Εργασία σε Δήμους: Δείτε τους 17+34 δήμους που θα γίνουν οι προσλήψεις

Μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της νέας κοινωφελούς εργασίας όπου και θα αφορά 6.918 ανέργους όπου και θα προσληφθούν σε πρώτη φάση σε 17 δήμους της χώρας.

Αυτό έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου η πρώτη φάση θα αφορά 6.918 ανέργους σε 17 δήμους ενώ στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να ξεκινήσουν οι ωφελούμενοι να εργάζονται στις θέσεις που θα επιλεχθούν έως τα μέσα Ιουνίου.

Η δεύτερη φάση θα αφορά 34 δήμους της χώρας και θα ξεκινήσει δυο μήνες αργότερα ενώ θα ωφεληθούν 12.656 θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικά οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτιριακές υποδομές δήμων, αναβάθμιση παιδικών χαρών αλλά και πάρκα και δημοτικές βιβλιοθήκες.

Οι 17 δήμοι για την πρώτη φάση προσλήψεων

Η επιλογή των δήμων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, έγινε με βάση το ύψος της μακροχρόνιας ανεργίας που καταγράφηκε.

Πρόκειται για τους δήμους Περάματος (476 ωφελούμενοι), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (818), Άργους – Μυκηνών (270), Θερμαϊκού (230), Καλαμαριάς (464), Αρταιών (334), Παύλου Μελά (797), Σαλαμίνος (153), Αγίων Αναργύρων – Καματερού (341), Φυλής (269), Παιονίας (165), Ασπρόπυργου (206), Κορδελιού – Ευόσμου (753), Σιντίκης (100), Αγρινίου (795), Κορινθίου (243) και Κερατσινίου – Δραπετσώνας (504).

Οι 34 δήμοι που θα ακολουθήσουν

Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας οκτώ μηνών, από πέντε που ήταν έως σήμερα, και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν:

Α) Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών

Β) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.

Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Για την επιλογή των πρώτων 17 Δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, αλλά και για τους ακόλουθους 34 Δήμους, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να δίνεται προτεραιότητα σε Δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.

Σχετικές ειδήσεις