ΕΡΓΑΣΙΑ

Ψάχνεις για δουλειά; Δες τι κάνεις λάθος…

Ψάχνεις για δουλειά; Δες τι κάνεις λάθος…

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν πολλά άτομα όταν ψάχνουν για δουλειά…

Η Tina Nicolai ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετία του ΄90 να εργάζεται ως διαφημίστρια για την Walt Disney World και παρατήρησε ότι πολλά άτομα που αναζητούσαν εργασία είχαν υποβάλλει ατελή και ερασιτεχνικά βιογραφικά.

«Συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν πώς να προωθήσουν τον εαυτό τους ή τα επιτεύγματά τους στην αγορά», λέει η Nicolai στο Business Insider. «Και τότε κατάλαβα πως υπήρχε μια αγορά, αυτή της εκπαίδευσης υποψηφίων για δουλειά, σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κλάδους».

Αποτέλεσμα; Να ιδρύσει το 2010, την Résumé Writers' Ink.

«Από την έναρξη της επιχείρησής μου, έχω διαβάσει πάνω από 40.000 βιογραφικά», λέει. «Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι αναζητούν εργασία: Κάνουν προχειροδουλειά. Δεν δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια γιατί βαριούνται».

Όπως εξηγεί η ίδια έχει δει πάρα πολλά βιογραφικά με λάθη, αντιεπαγγελματικές γραμματοσειρές, ξεπερασμένα πρότυπα και άσχετες πληροφορίες.

Ένα μεγάλο λάθος είναι όταν ξεκινούν να λένε «είμαι ικανός για...» και εξηγεί: «Μην βαριέστε. Αφιερώστε κάποια επιπλέον λεπτά για να εξηγήσετε τι ακριβώς έχετε καταφέρει και όχι τι πρέπει να περιμένουν από εσάς».

Σχετικές ειδήσεις