ΕΡΓΑΣΙΑ

Πώς θα μάθετε γιατί σας έκοψαν την σύνταξη; - Δείτε πού θα «κλικάρετε»

Πώς θα μάθετε γιατί σας έκοψαν την σύνταξη; - Δείτε πού θα «κλικάρετε»

Με ανοιχτό το... στόμα μένουν τους τελευταίους μήνες οι συνταξιούχοι από τα ποσά των συντάξεων που λαμβάνουν. Άφωνοι και χωρίς κανείς τους να καταλαβαίνει πώς και γιατί μειώνονται σε τέτοιο βαθμό, προσπαθούν σπεύδοντας στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, να ενημερωθούν για τις λεγόμενες «αναπροσαρμογές» (έτσι τις έχει ονομάσει το Υπουργείο Εργασίας) στις μηνιαίες τους αποδοχές.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία ενημερώνουν όσους συνταξιούχους ενδιαφέρονται μέσα από τους διαδικτυακούς τους τόπους

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Το τραγικό στην ιστορία πάντως είναι ότι, οι μειώσεις αλλάζουν χωρίς καμία λογική. Ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις κρατήσεις οι οποίες αυξάνονται χωρίς προηγούμενο! Και οι πολύπαθοι συνταξιούχοι παραμένουν «θεατές» -όπως ήταν πάντα άλλωστε- στο συνεχές «ράλι» των περικοπών... Τα Ασφαλιστικά Ταμεία από την πλευρά τους προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες έχουν... «εξελίξει» τις διαδικτυακές τους σελίδες, προσθέτοντας ένα σωρό πληροφορίες για το τι πρέπει να ξέρουν για τις μειώσεις που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα. (βλ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ/ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ/ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ)

Δείτε παρακάτω πώς «καλωσορίζει» η σελίδα του ΝΑΤ(Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου) τους ασφαλισμένους της! «Φροντίζει» να τους κρατάει ενημερωμένους για όλες τις μειώσεις που θα υποστούν...

Capture

Εάν ένας ασφαλισμένος μπει στη συγκεκριμένη σελίδα, το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσει είναι μία ανακοίνωση ότι στις συντάξεις του Οκτωβρίου του 2016 έγινε αναπροσαρμογή στις επικουρικές, όπως και ότι θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι του Ταμείου με νεότερη ανακοίνωση για την αναδρομική κράτηση από την 1/6/2016. Επίσης η διαδικτυακή σελίδα του ΝΑΤ, αναφέρει ότι για τον υπολογισμό των περικοπών μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να λαμβάνουν πληροφορίες από το ΕΤΕΑ.

Capture 3

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Ο διαδικτυακός τόπος και του συγκεκριμένου Ταμείου, «φροντίζει» να ενημερώνει για όλες τις αλλαγές που θα υποστούν οι ασφαλισμένοι. Όσοι αγωνιούν να μάθουν πόσο θα κοπούν οι συντάξεις τους θα πρέπει να κλικάρουν στη θέση «Χρήσιμες πληροφορίες», όπου υπάρχει αναλυτικά η απόφαση Αναπροσαρμογής των μερισμάτων, σύμφωνα με τον Νόμο Κατρούγκαλου.

Capture2

Οι σελίδες των ασφαλιστικών ταμείων δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές που ήταν πριν μερικούς μήνες. Τότε η ύπαρξή τους στο διαδίκτυο ήταν καθαρά τυπική, χωρίς ιδιαίτερες πληροφορίες, απλά δήλωναν την παρουσία των συγκεκριμένων ταμείων, και ουσιαστικά περιείχαν τηλέφωνα και διευθύνσεις, όπου κάποιος θα μπορούσε να επικοινωνήσει με σκοπό να ενημερωθεί για το πότε μπορεί να υποβάλλει τα χαρτιά του και να βγει στη σύνταξη. Μέχρι πρότινος η πιο συνηθισμένη ερώτηση των ασφαλισμένων ήταν πόσα ένσημα έχουν στο φάκελό τους. Τώρα; Όλοι μπαίνουν στο ίντερνετ για να δουν πόσο έχει μειωθεί η σύνταξή τους! Νάα εποχή για τα περήφανα γηρτατειά...

Σχετικές ειδήσεις