ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων

Ειδήσεις για ΟΑΕΔ: Ξεκινά από την Δευτέρα (12/12) η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, το πρόγραμμα επιχορήγησης των επιχειρήσεων αφορά τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη (14/12) το πρόγραμμα θα ανοίξει και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Η ίδια διευκρίνισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm, ότι το πρόγραμμα θα ανοίξει την Δευτέρα (12/12) στις 15:00 και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

«Αφορά θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ανέργων 30-49 ετών για θέσεις πλήρους απασχόλησης. Αν οι εταιρείες προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους τότε θα επιδοτηθούν με 18 ευρώ την ημέρα, ενώ αν προσλάβουν ανέργους κάτω του έτους θα επιδοτηθούν με 15 ευρώ την ημέρα και θα αναγκαστούν να τους κρατήσουν για επιπλέον τρεις μήνες», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

Η ίδια υπενθύμισε ότι ισχύουν κάποια κριτήρια για την ένταξη, όπως «το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης μακροχρόνιας ανεργίας ωφελουμένου, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του, αν δουλεύει ή όχι ο/η σύζυγος, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία, ο αριθμός ανήλικων τέκνων και η εντοπιότητα».

Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα αφορά 4.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα 12 μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Διαδίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης των φορέων υποδοχής. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ