ΕΡΓΑΣΙΑ

Το ασφαλιστικό στέλνει τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση

Το ασφαλιστικό στέλνει τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση

Ασφαλισμένοι χωρίς... ασφάλιση. Εργαζόμενοι χωρίς ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς φάρμακα και με συντάξεις στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτό είναι το Κράτος Κοινωνικής Ασφάλισης που «οραματιζόταν» ο Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναέκανε το... θαύμα της! «Εμπνεύστηκε» έναν εισπρακτικό ασφαλιστικό νόμο χωρίς καμία ανταποδοτικότητα!

ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Της Αμέλιας Αναστασάκη

Παγκόσμια πρωτοτυπία το ασφαλιστικό σύστημα της ελληνικής κυβέρνησης! Καμία απόσβεση, καμία υπηρεσία, καμία παροχή. Και αντί όλων αυτών, οι ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό του εισοδήματος μετατρέπονται από κοινωνικό δικαίωμα σε έμμεση φορολογία!

Το «νέο» μοντέλο στην Ασφάλιση που τέθηκε σε ισχύ από 1/1/2017, αφενός «ρίχνει στα Τάρταρα» τις συντάξεις και τις παροχές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, αφετέρου ισοπεδώνει ό,τι απέμεινε στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, μετά τις απανωτές μειώσεις των δαπανών σε υγεία και φάρμακα. Επικίνδυνα «μονοπάτια» και αποφάσεις που δημιουργούν μόνο στρεβλώσεις στα οικονομικά των Ταμείων, αφού ως γνωστόν «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...»!

Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενοι που δηλώνουν υψηλά εισοδήματα θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές που θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξεπερνούν κάθε προηγούμενο! Ένας επαγγελματίας που δηλώνει 2.000 ευρώ μεικτά, θα πρέπει να πληρώσει με τον νέο ασφαλιστικό νόμο για εισφορές (20% για σύνταξη και 6,95% υγεία) 539 ευρώ μηνιαίως (ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό κομμάτι).

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εισπράττει κάθε μήνα από τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο: 539 ευρώ για να του δώσει στα 67 του έτη:

- για 20 χρόνια ασφάλισης 622 ευρώ

- για 25 χρόνια 694 ευρώ

- για 40 χρόνια 1.026 ευρώ

Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο να παραμείνει ένας εργαζόμενος στην αγορά εργασίας, καθώς είτε μείνει 20, είτε 25 χρόνια, η διαφορά είναι ελάχιστη στο ποσό της σύνταξης που θα λάβει! Μόλις 72 ευρώ! Δηλαδή πέντε επιπλέον χρόνια για 72 ευρώ... Με λίγα λόγια, ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος θα καταβάλλει με το νέο σύστημα 161.700 ευρώ μέσα σε 25 χρόνια για ασφαλιστικές εισφορές: 539 ευρώ/μήνα επί 12= 6.468 ευρώ /ετησίως- επί 25 χρόνια= 161.700 ευρώ

Εάν σκεφτεί κάποιος προσεκτικά το παράδειγμα, θα δει ότι αν στην 25ετία δικαιούται να λαμβάνει 694 ευρώ σύνταξη, για να αποσβέσει σε βάθος 25ετίας το ποσό που θα έχει δώσει, θα πρέπει να περιμένει 20 χρόνια το λιγότερο!

Ποιες είναι οι «εναλλακτικές» λύσεις μπροστά στο... παράλογο του Ασφαλιστικού

Ακόμα και πριν ψηφιστεί ο περίφημος ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου, δεν ήταν λίγοι οι ασφαλισμένοι που έσπευσαν για να αναζητήσουν πληροφορίες για άλλους τρόπους ασφάλισης. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, στέλεχος μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας, Δημήτρης Πλέλλης. «Εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται δεκτικοί στο να μάθουν και να ενημερωθούν για τα συνταξιοδοτικά και νοσοκομειακά προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών. Τον τελευταίο μήνα είχαμε ραγδαία αύξηση στα συμβόλαια κατά περίπου 35%!».

Η πρώτη σκέψη ενός ασφαλισμένου που «βγαίνει» χαμένος από το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι να διαμορφώσει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης, για σύνταξη και υγεία, που θα του επιστρέφει όσα θα έχει δώσει! Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν κάνει το ελληνικό κράτος! Η δεύτερη του σκέψη είναι να... εισφοροδιαφύγει! Η τρίτη του σκέψη είναι αμείβεται με «μαύρα χρήματα». Και η επόμενη σκέψη του, να μεταναστεύσει αφού δεν τον συμφέρει να είναι «υπάλληλος» του Δημοσίου.

Σχετικές ειδήσεις