ΕΡΓΑΣΙΑ

Καμία υποχώρηση σε προσωπική διαφορά και εθνική σύνταξη - Τι αναφέρουν τα email των δανειστών

Καμία υποχώρηση σε προσωπική διαφορά και εθνική σύνταξη - Τι αναφέρουν τα email των δανειστών

Οι δανειστές επιστρέφουν, και ποτέ όταν επιστρέφουν δεν φέρνουν παροχές! Φέρνουν μόνο περικοπές στις βαλίτσες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το τελευταίο διάστημα ζητούν και ξαναζητούν από το Υπουργείο Εργασίας συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν στην προσωπική διαφορά και την Εθνική Σύνταξη, για να πληροφορηθούν το ύψος των δαπανών που απορροφούν οι παλαιές συντάξεις.

ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ... ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ- ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τα email μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και δανειστών. ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση να ενημερωθούν για το ύψος των χρημάτων που δαπανά το κράτος για την Εθνική Σύνταξη, αλλά και για το πόσο «κοστίζει» η προσωπική διαφορά των παλαιών συντάξων.

Υπερταμείο-δημοσιονομικά και ενέργεια στα «πρώτα ραντεβού»

Χωρίς αμφιβολία οι επικεφαλής των Θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα με στόχο την οριστικοποίηση των μέτρων που θα χρειαστούν για να κλείσει η αξιολόγηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη (28/2/2017) το οικονομικό επιτελείο θα έχει σειρά συναντήσεων με τους δανειστές, και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

10.30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.

12.00 Ενέργεια

19.00 Επισκόπηση

20.30 Δημοσιονομικά

Συντάξεις, προσωπική διαφορά και εθνική σύνταξη στα «επόμενα ραντεβού»

Όπως έχει γράψει και κατά το παρελθόν το Newsbomb.gr, οι δανειστές ετοιμάζουν να αλλάξουν τα πάντα στο Ασφαλιστικό. Για την ακρίβεια φέρνουν ένα νέο Ασφαλιστικό, το οποίο θα είναι σκληρό και επώδυνο για μία ομάδα πολιτών που έχει «χτυπηθεί» πολύ το τελευταίο διάστημα, τους συνταξιούχους.

Η πρώτη φάση του νέου ασφαλιστικού περιλαμβάνει νέες περικοπές:

Κύριες και επικουρικές συντάξεις ξαναμπαίνουν στο «στόχαστρο» των δανειστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προστατευτούν οι χαμηλές συντάξεις -βέβαια ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι σημαίνει «χαμηλή σύνταξη», καθώς φέρεται οι δανειστές να χαρακτηρίζουν χαμηλές όσες είναι από 500 ευρώ και κάτω!-, ενώ τεράστιες μειώσεις θα δουν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν πολλαπλές συντάξεις.

Όσο αφορά στις επικουρικές, έντονη δυσαρέσκεια προκαλούν στους δανειστές οι εν... αναμονή επικουρικές συντάξεις. Σε ένα από τα πολλά email που έστειλαν στο Υπουργείο Εργασίας εκφράζουν την 'ανησυχία' τους για τις 120.000 επικουρικές που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, και σύμφωνα με όσα έγραψαν «αν το κράτος τις πληρώσει τότε η κρατική δαπάνη θα εκτοξευτεί»!

Η δεύτερη φάση του νέου ασφαλιστικού «αλλάζει» Εθνική Σύνταξη και Προσωπική Διαφορά

Αγριεμένοι και με πολλές απαιτήσεις φαίνεται πως έρχονται οι δανειστές. Εδώ και πολλές ημέρες συζητούν θέματα που δεν υπήρχαν καν στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έστειλε με email όλα τα στοιχεία από τις μετρήσεις που έκανε στις προσωπικές διαφορές, καθώς η τρόικα εκφράζει την έντονη διαφωνία της σχετικά με τα χρήματα που θα στοιχίσουν στα Κρατικά Ταμεία.

Σε ένα πρώτο στάδιο κυβέρνηση και δανειστές συζητούν η προσωπική διαφορά όχι να καταργηθούν αλλά να μειωθούν από 40% έως 50%. Αυτό τι σημαίνει με λίγα λόγια;

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

(1) Ένας παλαιός συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σήμερα μεικτό ποσό κύριας σύνταξης 790 ευρώ και έφυγε με συντάξιμες αποδοχές 1.247 ευρώ θα λάβει με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, ανταποδοτική σύνταξη 303 ευρώ και Εθνική σύνταξη 384 ευρώ. Σύνολο 687 ευρώ. Η «προσωπική διαφορά» του είναι 103 ευρώ.

Εάν μειωθεί η προσωπική διαφορά π.χ. κατά 50%, τότε αντί για τα 103 ευρώ θα παίρνει τα μισά, ως προσωπική διαφορά 51,5%.

(2) Ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα μεικτό ποσό κύριας σύνταξης 1.050 ευρώ και έφυγε με συντάξιμες αποδοχές 1.957 ευρώ θα λάβει ανταποδοτική σύνταξη 421 ευρώ και Εθνική σύνταξη 384 ευρώ. Σύνολο 805 ευρώ. Η «προσωπική διαφορά» του είναι 245 ευρώ.

Εάν μειωθεί η προσωπική διαφορά π.χ. κατά 40%, τότε αντί για τα 245 ευρώ θα παίρνει ως προσωπική διαφορά 147 ευρώ.

Σε ένα δεύτερο στάδιο οι δανειστές ζητούν να μειωθεί η Εθνική Σύνταξη. Οι ενστάσεις τους περιστρέφονται στο ποσό που αφορά στην 20ετία, δηλαδή στα 384 ευρώ. Θεωρούν ότι έχει περιθώρια μείωσης ακόμα από 5% έως 7%.

Σχετικές ειδήσεις