ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Γίγαντας με ξύλινα ποδάρια ο ΕΦΚΑ»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Γίγαντας με ξύλινα ποδάρια ο ΕΦΚΑ»

Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος δεν διστάζει να αποκαλύψει στην κάμερα του Newsbomb.gr όλες τις παθογένειες, τις ελλείψεις αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Μάθετε τα πάντα για τις συντάξεις χηρείας, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τις νέες μειώσεις των συντάξεων.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ, ΤΙΣ «ΑΡΠΑΧΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΕΧΑΣΑΝ» ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7ΕΤΙΑ

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

2 3 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΕΛΙΑ ΦΩΤΟ

«Βατερλώ των δανειστών» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος το νέο Υπερταμείο. «Δεν είναι τίποτα άλλο από έναν εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των πιστωτών. Είναι ήδη υπό κατάρρευση, αφού στήθηκε χωρίς υποδομές και χωρίς προσωπικό», λέει με νόημα ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου.

Όσον αφορά στις μειώσεις των συντάξεων την τελευταία 7ετία, ο Καθηγητής παρουσιάζει αποστομωτικά νούμερα! «50 δις ευρώ είναι οι καθαρές μειώσεις των αποδοχών των συνταξιούχων καθόλη την διάρκεια των χρόνων των Μνημονίων, και οι περικοπές δεν έχουν τέλος», σημειώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αποκαλύπτει στην κάμερα του Newsbomb.gr, όλη την αλήθεια για την προσωπική διαφορά.

Για τις συντάξεις χηρείας, ο κύριος Μητρόπουλος αναφέρει στο Newsbomb.gr, ότι πρόκειται για μία ασύλληπτη αδικία που «πυροβολεί μία κοινωνική κατηγορία που έχασε πρόωρα τον γενάρχης της οικογένειας». Μας περιγράφει αναλυτικά τι συντάξεις χηρείας θα παίρνει κάθε επιζών σύζυγος ανάλογα την ηλικία του αλλά και για πόσο χρονικό διάστημα.

Τι θα γίνει με τον επανϋπολογισμό των παλαιών συντάξεων; Τελικά μπορεί ο ΕΦΚΑ να «εκκαθαρίσει» και να «πληρώσει» τις εκκρεμείς συντάξεις;

Ο Αλέξης Μητρόπουλος αναλύει ποιες περικοπές θα υποστούν οι μονοσυνταξιούχοι και οι πολυσυνταξιούχοι με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις