ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα κατάρτισης 981 εργαζομένων στον κλάδο της Οινοποιίας

ΕΣΠΑ: Πρόγραμμα κατάρτισης 981 εργαζομένων στον κλάδο της Οινοποιίας

ΕΣΠΑ - Όλες οι ειδήσεις: Συνολικά 981 εργαζομένους στον κλάδο της Οινοποιίας, αλλά και γενικότερα της Αγροδιατροφής, αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης, ύψους 1.239.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ.

Φορέας υλοποίησης είναι ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), ενώ σύντονα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προϋποθέσεις και οι όροι επιλογής των ωφελουμένων.

«Ανέκαθεν η ΚΕΟΣΟΕ στόχευε και στοχεύει στην προάσπιση προώθηση και εκπροσώπηση των συμφερόντων του κλάδου. Πριν την ανάθεση στην ΚΕΟΣΟΕ του έργου της κατάρτισης εργαζομένων, η ΚΕΟΣΟΕ εκπόνησε πρωτογενή έρευνα κυρίως στα συνεταιριστικά οινοποιεία για την διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών στον κλάδο της οινοποιείας» δήλωσε στο ΑΠΕ ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευάς Κορδοπάτης και συμπλήρωσε ότι:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κατέδειξαν ότι παρ΄όλο που ο τομέας παρουσιάζει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των δεξιοτήτων των εργαζομένων ιδιαίτερα στον τομέα της διάθεσης των προϊόντων οίνου, λαμβανομένης υπ΄όψιν και της σημαντικότητας στον τομέα της διάθεσης, του διαδικτύου και της ενίσχυσης των πωλήσεων μέσω αυτού».

Σχετικές ειδήσεις