ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι μισθοί στις νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο - Ποιους αφορά

ΟΑΕΔ: Αυτοί είναι οι μισθοί στις νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο - Ποιους αφορά
Αναμένεται η προκήρυξη 3.000 θέσεων επιδοτούµενης απασχόλησης

Είστε άνεργοι πτυχιούχοι; Αν είστε εγγεγραµµένοι έστω και µία µέρα στο µητρώο του ΟΑΕΔ μπορείτε να διεκδικήσετε μία θέση στο δημόσιο.

∆εύτερος κύκλος προσλήψεων σε υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς έρχεται για νέους άνεργους πτυχιούχους, µε πρόγραµµα επιδοτούµενης απασχόλησης από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕ∆.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας "Εθνος", εξετάζεται η προκήρυξη µέσα στο επόµενο 3µηνο ενός νέου κύκλου 3.000 θέσεων επιδοτούµενης απασχόλησης στα πρότυπα του ειδικού προγράµµατος που προκηρύχθηκε τον Νοέµβριο για τις 5.500 θέσεις στο ∆ηµόσιο.

Τα κριτήρια, οι συµµετέχοντες, η δοµή του προγράµµατος και οι ανάγκες που θα καλυφθούν στα υπουργεία θα έχουν ως κατεύθυνση το ειδικό πρόγραµµα απασχόλησης που προκηρύχθηκε το 2018 και απευθύνεται σε 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυµάτων.

Προϋποθέσεις

Οι άνεργοι πτυχιούχοι θα απασχοληθούν σε συγκεκριµένα πρότζεκτ αναβάθµισης µε άµεσο κοινωνικό αντίκτυπο. Στη λογική αυτή, δικαίωµα αιτήσεων συµµετοχής στο πρόγραµµα αναµένεται να έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στο µητρώο του ΟΑΕ∆, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθµιας πανεπιστηµιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται µε οποιονδήποτε τρόπο. Υπενθυµίζεται πως το πρόγραµµα των 5.500 αφορούσε µόνο νέους ηλικίας 22 – 29 ετών. Στον νέο κύκλο όπως και στον πρώτο δεν θα υπάρχει προϋπόθεση ελάχιστου χρόνου παραµονής στα µητρώα του ΟΑΕ∆ πριν την αίτηση συµµετοχής, για παράδειγµα τουλάχιστον 3 µήνες.

Αντίθετα, θα µπορούν να συµµετέχουν και οι άνεργοι µίας µέρας. Η τοποθέτηση στην υπηρεσία θα είναι για χρονικό διάστηµα 12 µηνών.

Αμοιβές

Οι ακαθάριστες µηνιαίες αµοιβές των ωφελουµένων θα ανέρχονται:

για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

- για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 ευρώ

- για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 ευρώ

- για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών:

- για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 ευρώ

- για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 ευρώ. Αλλαγή αναµένεται πιθανότατα στο πλήθος των υπηρεσιών τοποθέτησης που θα µπορεί να δηλώνει ο ωφελούµενος στην ηλεκτρονική του αίτηση.

Μπόνους σε µεταπτυχιακά και διδακτορικά

Οι ωφελούµενοι άνεργοι θα επιλέγονται και θα κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων µε βάση έξι κριτήρια κατάταξης:

Χρονικό διάστηµα συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας ωφελουµένου. Κάθε πλήρης µήνας ανεργίας πριµοδοτείται µε δύο µόρια, ενώ το ανώτατο όριο είναι 24 µήνες και 48 µόρια.

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειµένου): 24 µόρια.

∆ιδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειµένου): 36 µόρια.

Ετήσιο εισόδηµα ατοµικό ή οικογενειακό: για εισόδηµα ατοµικό έως 5.000 ευρώ και οικογενειακό έως 10.000 ευρώ: 15 µόρια. Για εισόδηµα ατοµικό 5.000-12.000 ευρώ και οικογενειακό 10.000 - 26.000 ευρώ: 10 µόρια. Για εισόδηµα πάνω από 12.000 ευρώ και οικογενειακό πάνω από 26.000 ευρώ: 0 µόρια

Αναπηρία ωφελούµενου σε ποσοστό 50% και άνω: 15 µόρια.

Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): 15 µόρια.

Σε περίπτωση που ο δυνητικά ωφελούµενος είναι κάτοχος µεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου θα µοριοδοτηθεί σύµφωνα µε τον αριθµό µορίων που αντιστοιχούν στην ανώτερη κατηγορία (δηλαδή 36 µόρια). Επίσης στην περίπτωση που ο δυνητικά ωφελούµενος είναι κάτοχος δύο ή περισσοτέρων µεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων θα µοριοδοτηθεί σύµφωνα µε τον αριθµό µορίων που αντιστοιχούν σε έναν από τους τίτλους σπουδών που διαθέτει (24 ή 36 µόρια αντίστοιχα).

Για τους άντρες υποψηφίους δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιμίλιος Λιάτσος: Δεν θα ξαναβγεί στην εκπομπή μου - Άγρια επίθεση κατά κορυφαίου στελέχους της ΝΔ

Χάος στην Αγία Πετρούπολη: Χιονίζει ασταμάτητα επί δύο εβδομάδες – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη με χιόνια και καταιγίδες (pics)

Ρoή Ειδήσεων