ΕΡΓΑΣΙΑ

«Ναυάγιο» στη συνάντηση Τσακαλώτου με ΑΔΕΔΥ για 13ο - 14ο μισθό και βαρέα - ανθυγιεινά

«Ναυάγιο» στη συνάντηση Τσακαλώτου με ΑΔΕΔΥ για 13ο - 14ο μισθό και βαρέα - ανθυγιεινά
Στο ΣτΕ παρέπεμψε την ΑΔΕΔΥ για 13ο και 14ο μισθό ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ευκλείδης Τσακαλώτος | ΑΔΕΔΥ: Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν σε ό,τι αφορά τον 13ο-14ο μισθό, τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσακαλώτος είπε προς την ΑΔΕΔΥ πως δεν πρόκειται να χορηγηθεί ο 13ος και 14ος μισθός με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και πως, εφόσον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές, τότε θα μελετήσει το όλο θέμα.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε δύο βασικές παραμέτρους:

  • Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, είπε πως έχει συζητήσει το ζήτημα με τους Θεσμούς και εφόσον δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους από τη χορήγησή τους στους δικαιούχους, τότε αυτά θα καταβληθούν σε δόσεις.
  • Αναφορικά με την εκ νέου νομοθέτηση και χορήγηση των αναδρομικών, θα χρειαστούν δομικές αλλαγές, γιατί επηρεάζεται ο Προϋπολογισμός.

Τέλος, για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το κόστος χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλαδή δε θα μειωθεί, ούτε θα αυξηθεί το προβλεπόμενο ποσό στον Προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Καταργείται η αλλαγή ώρας - Δείτε πότε

Ανείπωτη θλίψη για τον μικρό Χριστόφορο: Πέθανε το αγγελούδι μετά από γενναία μάχη

Φονικό στην Κρήτη: Τα τελευταία λεπτά της 32χρονης - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες

Σχετικές ειδήσεις