ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΑΕΔ: Είστε άνεργοι μέχρι 29 ετών; Αυτά τα προγράμματα σας αφορούν

ΟΑΕΔ: Είστε άνεργοι μέχρι 29 ετών; Αυτά τα προγράμματα σας αφορούν
Αφορά νέους άνεργους ηλικίας 25-29 ετών

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα προγράμματα, οι ωφελούμενοι και τα απαιτούμενα προσόντα.

Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας, στην σειρά για να προκηρυχθούν βρίσκονται τα εξής προγράμματα:

Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής και πιστοποίησης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) νέων πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής, οικονομικής κατεύθυνσης (Α κύκλος).

Αφορά 3.000 νέους άνεργους ηλικίας 25-29 ετών με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Προορίζεται κυρίως για άνεργους απόφοιτους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης. Προβλέπεται η παροχή συμβουλευτικής από επαγγελματίες και κατάρτισης σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ακόμη προβλέπεται η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας διάρκειας 200 ωρών.

Αφορά 1.580 άνεργους ηλικίας 25-29 ετών με εμπειρία και υψηλά προσόντα στον κλάδο της πληροφορικής. Η δράση αφορά στην κατάρτιση ανέργων αποφοίτων σχετικών αντικειμένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με έμφαση σε ειδικότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού. Πλέον, η κατάρτιση αφορά άνεργους που διαθέτουν εμπειρία και υψηλά προσόντα και αφορά άτομα που δεν ξεκινούν τώρα, απλώς εφοδιάζονται με επιπλέον προσόντα για να αντεπεξέλθουν στην αγορά.

- Πρόγραμμα προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξη νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες. Στη δράση θα ενταχθούν 5.000 νέοι άνεργοι και θα ενισχυθούν 2.500 βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Η επιδότηση για κάθε ιδέα θα κυμαίνεται από 15.000-20.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Εκλογές 2019: Τι ισχύει για όσους δεν παρουσιαστούν στην εφορευτική επιτροπή

Συντάξεις Ιουνίου: Μεγάλη ανατροπή! Θα πληρωθούν νωρίτερα - Δείτε όλες τις ημερομηνίες

Σχετικές ειδήσεις