ΕΡΓΑΣΙΑ

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο: «Ανοίγουν» 3.950 θέσεις εργασίας

Μπαράζ προσλήψεων στο Δημόσιο: «Ανοίγουν» 3.950 θέσεις εργασίας

Προσλήψεις: Εντολή για στελέχωση χωρίς χρονοτριβή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων  και της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή πέντε υπουργών και υφυπουργών. Αφορά 3.950 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του χρόνου. 

Κεντρική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης είναι η στελέχωση των κενών θέσεων εργασίας τόσο στο σύστημα Δημόσιας Υγείας όσο και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Έτσι, με εντολή του Πρωθυπουργού θα προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα στις 2.450 θέσεις που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, θα δρομολογηθούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι 1.500 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έχει δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός, οι 1.500 αστυνομικοί πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και για την εξαγγελθείσα ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Η αρχή θα γίνει με την αξιολόγηση των φακέλων από δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους που ανταποκρίθηκαν στην προκήρυξη (2Κ/2019) για συνολικά 1.116 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με τις προσλήψεις των αστυνομικών και την ενίσχυση της Αστυνομίας στους δρόμους στην χθεσινή σύσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να δρομολογηθούν άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους 1.500 προσλήψεις αστυνομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οι τοποθετήσεις θα μοιραστούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και στη ΔΕΛΤΑ η οποία θα επιστρέψει στις γειτονιές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, που θα ξεκινήσει το Σάββατο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα γίνουν οι αυξήσεις και πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. - Ποιος είναι επικρατέστερος για νέος αρχηγός