ΕΘΝΙΚΑ

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο

Χάρτης – πρόκληση από Ερντογάν: Η «γαλάζια πατρίδα» του σουλτάνου περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο
Άνευ ορίων η πρόκληση
ASSOCIATED PRESS

Με τον πιο... επίσημο τρόπο αποκαλύφθηκε η θεωρία της «γαλάζιας πατρίδας», την οποία έχουν αναφέρει Τούρκοι αξιωματούχοι πολλές φορές - χωρίς όμως να έχουν διευκρινίσει πού βρίσκεται ακριβώς.

Οι αποκαλύψεις... έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, στην οποία μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε μία από τις φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της, εμφανίζεται ο Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής, όπου στο φόντο υπάρχει ένας χάρτης που γράφει «Γαλάζια πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Στο χάρτη αυτόν εμφανίζεται το μισό Αιγαίο να περιλαμβάνεται στη «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκίας: οι θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης περιλαμβάνονται στο χάρτη.

Στο παρελθόν και ο Τούρκος πρόεδρος αλλά και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχαν αναφέρει πως η «γαλάζια πατρίδα» της Τουρκία εκτείνεται σε 462.000 τετραγωνικά χλμ, ποτέ όμως επίσημα δεν είχε εμφανιστεί χάρτης για να δείχνει τι περιλαμβάνει και πού εκτείνεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό βίντεο: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια επί σκηνής