ΕΘΝΙΚΑ

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; «Ύποπτες» κινήσεις του Oruc Reis και των συνοδευτικών πλοίων

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; «Ύποπτες» κινήσεις του Oruc Reis και των συνοδευτικών πλοίων

Αλλοπρόσαλλη πορεία από το τουρκικό ερευνητικό και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν – Σε ετοιμότητα το Πολεμικό μας Ναυτικό, παρακολουθεί κάθε κίνησή τους.

Περίεργη πρεμιέρα εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας φαίνεται ότι έχει κάνει, αν όχι το ερευνητικό Oruc Reis, τουλάχιστον ένα εκ των δυο συνοδευτικών πλοίων που βρίσκονται στο κατόπι του σεισμογραφικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης (18/09), και σύμφωνα με τις καταγραφές που γίνονται στα συστήματα του AIS, το ένα εκ των δυο βοηθητικών πλοίων παρουσίασε «περίεργη» συμπεριφορά εν πλω. Αρχικά αύξησε την ταχύτητά του αισθητά σε σχέση με ένα πλοίο βοηθητικό στις έρευνες, στη συνέχεια την μείωσε και τέλος άλλαξε πορεία σε σχέση με τ’ άλλα δυο πλοία.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Το Orus Reis είναι εύλογο να αυξάνει και να μειώνει την ταχύτητά του από την στιγμή που έχει αρχίσει να κάνει έρευνες, με τα δυο βοηθητικά να είναι ως υποστήριξη σε κοντινή απόσταση, όμως το ένα εκ των δυο άλλαξε ρότα με κατεύθυνση το λιμάνι της Αττάλειας και στη συνέχεια, απόγευμα πλέον, επέστρεψε πάλι δίπλα στο σεισμογραφικό.

Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να έχουν εικόνα, λένε ότι μάλλον το Orus Reis κάνει την ίδια πρεμιέρα με το σεισμογραφικό Barbaros, που τον Οκτώβριο του 2018, είτε έχανε τα καλώδια και τους αισθητήρες, είτε μπλέκονταν τα καλώδια στις προπέλες των τότε βοηθητικών πλοίων, είτε παρουσίαζε ξαφνικές βλάβες.

Αυτά τουλάχιστον έγραφαν και δημοσιεύματα στον Τουρκικό τύπο που έβλεπαν έναν αόρατο δάκτυλο να προσπαθεί μονίμως να κάνει κακό στο ερευνητικό πρόγραμμα της Άγκυρας…

Με πληροφορίες από: hellasjournal.com