ΕΘΝΙΚΑ

Γιατί ο Γιλμάζ μίλησε τώρα για τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Γιατί ο Γιλμάζ μίλησε τώρα για τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Του Κώστα Τζεβελέκου

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πράκτορες της ΜΙΤ (Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας) πυρπολούσαν τα ελληνικά δάση επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας BirGün, ο κ. Γιλμάζ υπογραμμίζει ότι για αυτό το σκοπό υπήρχαν μυστικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της τουρκικής ΜΙΤ.

Το ερώτημα είναι γιατί προχώρησε τώρα σε αυτή την αποκάλυψη ο κ. Γιλμάζ;

Σε τι αποβλέπει;

Ο κ. Γιλμάζ, που ήταν και είναι το αγαπημένο παιδί του κεμαλικού κράτους και ιδιαίτερα των Τούρκων στρατηγών, αποκάλυψε αυτό το μυστικό με στόχο να δώσει ένα διττό μήνυμα.

Πρώτα στο εσωτερικό της Τουρκίας, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Ερντογάν και δεύτερο στη χώρα μας, ώστε να ετοιμάσει ένα κλίμα έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Γιατί όλα αυτά;

Όλοι στη Τουρκία γνωρίζουν ότι η υγεία του κ. Ερντογάν είναι κλονισμένη και οι στρατηγοί είναι έτοιμοι να πάρουν τη ρεβάνς προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Με τη δήλωση αυτή, οι πολιτικοί που ελέγχονται από τους στρατηγούς, όπως είναι ο κ. Γιλμάζ, στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν ότι θα αποκαλύψουν και άλλα στοιχεία για τη δράση της περιβόητης ΜΙΤ και σε άλλες χώρες.

Υπογραμμίζουμε ότι ο σημερινός διοικητής της ΜΙΤ δεν είναι το αγαπημένο παιδί των στρατηγών, αλλά του Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Ιράν Αχμαντινετζάντ.

Το δεύτερο έχει σχέση με τη χώρα μας. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα και να επιδιώξουν ένα θερμό επεισόδιο.

Για ποιο λόγο;

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι αυτά που καθορίζουν τη στάση της Τουρκίας. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αρχίσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης με αμερικανικές εταιρίες.

Οι Τούρκοι θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις βόρεια της κατεχόμενης Κύπρου.

Η κατάσταση στην περιοχή, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, θα είναι θερμή.

Το ερώτημα παραμένει. Θα αποφύγουμε ένα θερμό επεισόδιο;

Ποια είναι η σχέση της ΜΙΤ με τους Γκρίζους Λύκους;

Τα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευσθεί, μιλούν για άριστες σχέσεις.

Ουσιαστικά η ΜΙΤ χρησιμοποιεί τους Γκρίζους Λύκους για όλες τις βρόμικες δουλειές.

Ο συγγραφέας Μάνος Ηλιάδης στο βιβλίο του «Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ» γράφει για την αξιοποίηση μελών του οργανωμένου εγκλήματος, λαθρεμπόρων ναρκωτικών και εξτρεμιστικών εθνικιστικών οργανώσεων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, από τον Κλάδο Επιχειρήσεων της MİT (σελ. 35-36): «Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η ανάμειξη αυτών των εκτός MΙΤ στοιχείων, είχε ανεπιθύμητες παρενέργειες, τόσο ως προς την επιτυχία της επιχειρήσεως όσο –ακόμη χειρότερα- και ως προς την τήρηση της επιθυμητής μυστικότητας. (…) Ακόμη πιο χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της χρησιμοποιήσεως του ηγετικού στελέχους της Μαφίας και των Γκρίζων Λύκων Αμπντουλλάχ Τσατλί (Abdullah Çatlı) στην επιχείρηση πυρπολήσεως των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο το 1993 και 1994. Την συμμετοχή του στην επιχείρηση αυτή αποκάλυψε, μετά το θάνατο του Τσατλί στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Σουσουρλούκ, τον Νοέμβριο του 1996, ο διασωθείς συνεπιβάτης του (και βουλευτής του κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τ. Τσιλέρ), Σεντάτ Μουτζάκ (Sedat Bucak). Τη συμμετοχή του αυτή παραδέχθηκε εμμέσως η πρώην πρωθυπουργός (και υπουργός Εξωτερικών την εποχή του δυστυχήματος) Τ. Τσιλέρ με δηλώσεις της για τον οφειλόμενο σεβασμό προς το θανόν μέλος της μαφίας λόγω των υπηρεσιών που προσέφερε στην Τουρκία, με αποτέλεσμα την επιβεβαίωση των τότε πληροφοριών ότι η Τουρκία προέβη σε εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Τούτο βέβαια επιβεβαιώθηκε και αργότερα από τη μαρτυρία (σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό) του Τούρκου Γκρίζου Λύκου και μαφιόζου Χαλούκ Κιρτζί (Haluk Kırcı) και του “συναδέλφου” του, Γιασάρ Οζ (Yaşar Öz), οι οποίοι, όταν συνελήφθησαν από την αστυνομία για εμπόριο ναρκωτικών, περιέγραψαν με αρκετές λεπτομέρειες την δράση των ιδίων και τον συντρόφων του στο παραπάνω εγχείρημα».

Πράγματι, η Τσιλέρ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη κηδεία του Çatlı ότι «εμείς τιμούμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του Κράτους»!

Μετά δε την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Ρόδου το 1993, στη πόρτα του γραφείου των δασοκομμάντος στην Αθήνα, βρέθηκε κολλημένο το εξής:

Σας γνωρίσαμε στην Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Υπογραφή Γκρίζοι Λύκοι.

Αυτά και πολλά άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία γράφει στο βιβλίο του ο Μάνος Ηλιάδης.

Ποιος ήταν ο Αμπντουλάχ Τσατλί ;

Θεωρείτο το ομορφόπαιδο των Γκρίζων Λύκων, ήταν ψυχρός εκτελεστής,

ουσιαστικά αποδείχθηκε πως δούλευε για το τουρκικό κράτος.

Οι συνεργάτες του, παραδέχθηκαν πως (και) ο ίδιος έβαζε φωτιές σε ελληνικά δάση (κυρίως της νησιωτικής χώρας) «για το καλό της μητέρας πατρίδας».

Φέρεται μάλιστα ότι υπάρχει και ηχογραφημένη ομολογία του Τσατλί, πριν σκοτωθεί.

Τα στοιχεία για τη δράση του Τσατλί αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα της CIA και, ακόμα και οι πιο σκληροί πράκτορες έπαθαν σοκ με αυτά που βρήκαν.

Ο Τσατλί, συνδέεται με τη σκοτεινότερη ίσως πτυχή του ΝΑΤΟ: Το δίκτυο Gladio, το οποίο ευθύνεται για τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» το 1977 στην Κωνσταντινούπολη, την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και εκατοντάδες (μετριοπαθώς) δολοφονίες Κούρδων και Αρμενίων.

Ο Τσατλί ήταν επίσης ηγετικό μέλος του Δικτύου Ειδικού Πολέμου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που οργάνωσε το Πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης, το 1955 και ίδρυσε την ένοπλη οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ, το 1957.

Το ιστιοπλοϊκό με τους γκρίζους Λύκους

Τον Νοέμβριο του 2009 οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων το ιστιοπλοϊκό «Μπέρπιχαμ» με 41 λαθρομετανάστες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία.

Οι τέσσερις αρχηγοί του πληρώματος, ανήκαν στους Γκρίζους Λύκους.

Υπήρχαν πολλές αποδείξεις για τη δράση των ανθρώπων της ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος, αλλά όσοι δημοσιογράφοι τα έγραφαν θεωρούνταν γραφικοί και εθνικιστές.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αντιδράσει δυναμικά και όχι γραφειοκρατικά;

Θα καταγγείλει την Τουρκία στα διεθνή δικαστήρια ή θα κάνουν το θέμα πάλι «γαργάρα»;