ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν:Σκάνδαλο η απέλαση του Λίβυου πρέσβη - Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα για τις ενέργειές της

Ερντογάν:Σκάνδαλο η απέλαση του Λίβυου πρέσβη - Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα για τις ενέργειές της
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρέσβη και προανήγγειλε την πραγματοποίηση ερευνών στις περιοχές που ορίζει η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης.

«Η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Τούρκος πρόεδρος για ακόμα μία φορά δυναμίτισε το κλίμα, χαρακτηρίζοντας «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση από την Ελλάδα του Λίβυου πρέσβη.

Ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, καθώς είπε πως η «Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτές τις ενέργειες της διεθνώς».

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους παράλληλα ανέφερε πως «με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ δεν μπορούν να σχηματίσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρίς τη συναίνεση της Τουρκίας» και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα δέθηκε χειροπόδαρα, αυτό τους έχει τρελάνει».

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανήσυχη η ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ελληνικά νησιά

Άγιοι Θεόδωροι: Αυτοί είναι οι ληστές που πάτησαν και σκότωσαν την 73χρονη για μια αλυσίδα (pic)