ΕΘΝΙΚΑ

Επίδειξη ισχύος από Ελλάδα – ΗΠΑ – Γαλλία: Μήνυμα στην Τουρκία με απόβαση κομάντος στο Αιγαίο

Επίδειξη ισχύος από Ελλάδα – ΗΠΑ – Γαλλία: Μήνυμα στην Τουρκία με απόβαση κομάντος στο Αιγαίο

Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία των τριών χωρών – Εντυπωσιακές εικόνες από τη Σκύρο όπου πραγματοποιήθηκε το τελικό σενάριο της άσκησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (07/02) στη παραλία της Καλαμίτσας στην Σκύρο, η τελική φάση της πολυεθνικής, διακλαδικής άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος-2020» με τη συμμετοχή της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα και οι εξελίξεις γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, η χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με δυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Με το καθεστώς Ερντογάν να απειλεί καθημερινά πλέον ακόμα και με εμπόλεμη σύρραξη στο Αιγαίο και την Κύπρο, η απάντηση της χώρας μας ήρθε μέσω μιας ακόμα σπουδαίας στρατιωτικής άσκησης.

Ελληνικά άρματα μάχης και επίλεκτοι Γάλλοι, Αμερικανοί και Έλληνες κομάντος ετοιμάζονται για απόβαση στη Σκύρο

Με δεδομένη τη βούληση της γαλλικής ηγεσίας για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την απόφαση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που διεξήχθη στο Πήλιο, τις ακτές της Μαγνησίας, τη Σκύρο και τον Άη Στράτη, αποτελεί την επιβεβαίωση μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας για τη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας «σφράγισαν» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας, Σκύρου και Άη Στράτη κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεχή επαγρύπνηση.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» καλύπτοντας όλες τις δράσεις και μεταφέροντας την αποφασιστικότητα, το ζήλο και το υψηλό φρόνημα των στελεχών του Ελληνικού Στρατού αλλά και τη σημασία της συνεργασίας με τις πανίσχυρες ΗΠΑ και Γαλλία.

Απόβαση στη Σκύρο

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» διεξάγονταν τα προηγούμενα χρόνια μόνο με τη συμμετοχή επίλεκτων δυνάμεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Φέτος όμως, είναι η πρώτη φορά που χερσαίες δυνάμεις από τις τρεις χώρες εκπαιδεύονται μαζί σε ελληνικό έδαφος και κυρίως η πρώτη φορά που η Γαλλία πέρα από αεροναυτικές δυνάμεις στέλνει και επίλεκτους πεζοναύτες για κοινά γυμνάσια, με έναν από τους πιο ισχυρούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Το σενάριο της τελικής ενέργειας στην Σκύρο προέβλεπε την ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εχθρικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών, με βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσής τους σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Το πανίσχυρο γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude καθώς και τα αποβατικά σκάφη που μεταφέρει έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο τελευταίο στάδιο της άσκησης.

Το πανίσχυρο γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude και δίπλα ελληνικό αρματαγωγό

Μαζί με τα ελληνικά αρματαγωγά, τα μεταφορικά ελικόπτερα Chinook και Huey και φυσικά τα επιθετικά Apache, συγκρότησαν μια πανίσχυρη δύναμη κρούσης στην ανακατάληψη νησιού, όπως προέβλεπε το σενάριο.

Τις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις συνδράμουν ελληνικά μαχητικά από τις κοντινές Πολεμικές Μοίρες σε Αγχίαλο και Λάρισα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρή 11χρονη που αγνοούνταν για δύο χρόνια - Τη βρήκαν στη σοφίτα των γονιών της