ΕΘΝΙΚΑ

Αυτός είναι ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Αυτός είναι ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Κάποτε, όταν μιλούσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι ζήτημα αν εξασφάλιζε ένα μονόστηλο στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Όπως γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, τώρα με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι όλα τα ελληνικά και τα κυπριακά ΜΜΕ τον τιμούν στα πρωτοσέλιδά τους και στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. 

Είναι τυχερές οι δύο χώρες που έχουν την υποστήριξη του, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι λόγω του κ. Μενέντεζ έχουν έρθει στο «στρατόπεδο» μας και σημαντικοί βουλευτές και γερουσιαστές, οι οποίοι υποστηρίζουν τα δίκαια του Ελληνισμού.
Δυστυχώς, και η περίπτωση του γερουσιαστή, και άλλων υποστηρικτών της Ελλάδας, αντιμετωπίζονται «ρηχά». Πολύ λίγοι αναζητούν να πληροφορηθούν πως ένας κουβανικής καταγωγής Αμερικανός νομοθέτης έχει φτάσει να ηγείται των προσπαθειών για δικαίωση της Κύπρου, για την προστασία του Αιγαίου και του Οικουμενικού
Πατριαρχείου.

Η απάντηση είναι μία: οφείλεται στην Ομογένεια και βασικά στους Ελληνοκύπριους ομογενείς, οι οποίοι για 45 χρόνια συνεχίζουν ένα αγώνα, που έχει εγκαταλειφθεί και σ’ αυτήν την ίδια την Κύπρο. Πίσω από την υποστήριξη του κ. Μενέντεζ βρίσκεται η οικογένεια Ζαμπά, με καταγωγή από την κατεχόμενη Μόρφου. Ήταν ο καταλύτης.

Και αυτό δείχνει τι θα μπορούσε να κάνει η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, εάν το ελληνικό της «κομμάτι», που απουσιάζει ηχηρά από τις προσπάθειες για τα εθνικά θέματα, βοηθούσε όσο οι Ελληνοκύπριοι, που ζουν και δημιουργούν στην Αμερική.
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ο υπ’ αριθμό ένα εχθρός της Τουρκίας και οι τουρκικές οργανώσεις τον στόχευσαν πολλές φορές. Όμως δεν ιδρώνει το αυτί του.

Την Τετάρτη έκανε μία ακόμα σημαντική ομιλία -για την τουρκική ανάμειξη στη Λιβύη αυτή τη φορά- στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μέλος. Όπως πάντα ήταν καλά διαβασμένος και …απολαυστικός.

Υπό την έννοια ότι «έσφαξε» με το βαμβάκι τους αξιωματούχους του Στέιτ
Ντιπάρτμεντ που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ