ΕΘΝΙΚΑ

NATO: Οι Τούρκοι δημοσίευσαν χάρτη που δείχνει την Κύπρο τουρκική

NATO: Οι Τούρκοι δημοσίευσαν χάρτη που δείχνει την Κύπρο τουρκική

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις! Με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη συμμετοχή της Τουρκίας (και της Ελλάδας) στο ΝΑΤΟ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη στον οποίο, η Κύπρος παρουσιάζεται ολόκληρη ενσωματωμένη στην Τουρκία, με κόκκινο χρώμα.  

Ο χάρτης αυτός αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και μάλιστα στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι η Κύπρος λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τα προκλητικά σχέδια της Τουρκίας για «γκριζοποίηση» της κυπριακής ΑΟΖ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από σήμερα επισκέπτεται την Άγκυρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Ράνια Σβίγκου και τον Γιάννη Μπουρνούς. Θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Βίντεο υπέρ της Τουρκίας ανάρτησε η συμμαχία

Βίντεο υπέρ της Τουρκίας ανάρτησε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ στους λογαριασμούς του στο Twitter και το Facebook, με σλόγκαν «Είμαστε το ΝΑΤΟ». Το βίντεο έχει προκαλέσει δυσμενή σχόλια από μεγάλη μερίδα χρηστών.

Στο βίντεο επισημαίνονται οι κοινές αξίες των συμμάχων – μελών του ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ είναι μια οικογένεια κοινών αξιών. Είμαστε ενωμένοι με τους Συμμάχους μας για ειρήνη και σταθερότητα. Η Τουρκία είναι το ΝΑΤΟ. Είμαστε το ΝΑΤΟ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα του βίντεο.

Στο βίντεο εμφανίζεται μια τουρκάλα πιλότος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας ως το σύγχρονο πρόσωπο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, η αντισμήναρχος Esra Ozatay, που αναφέρει επίσης ότι οι σύμμαχοι μοιράζονται κοινές αξίες και ότι «είναι μαζί» για να τις προστατεύσουν, και να προστατεύσουν αλλήλους, και ότι είναι υπερήφανη που η πρώτη γυναίκα πιλότος της συμμαχίας προερχόταν από την Τουρκία.

Είπε ακόμη ότι η Τουρκία στηρίζει το ΝΑΤΟ από το 1952, όταν η χώρα εντάχθηκε στη συμμαχία, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στις αποστολές και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. «Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ έχει ίση φωνή, παίρνουμε αποφάσεις μαζί. Είμαστε ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι» τόνισε η Ozatay.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εύβοια: Πέθανε η 24χρονη Γιολάντα - Η όμορφη δασκάλα έφτασε να ζυγίζει μόνο 29 κιλά

Σχετικές ειδήσεις