ΕΘΝΙΚΑ

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: Να φτιαχτεί φράχτης σε όλον τον Έβρο - Δεχόμαστε μια ασύμμετρη απειλή

Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: Να φτιαχτεί φράχτης σε όλον τον Έβρο - Δεχόμαστε μια ασύμμετρη απειλή

Την άποψη του για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο μεταναστευτικό-προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Έβρο και Αιγαίο, εξέφρασε ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

«Δεχόμαστε μια ασύμμετρη απειλή, βρισκόμαστε στο τελευταίο σημείο και πρέπει να δράσουμε. Ενεργήσαμε όπως πρέπει και είδαμε μια εξύψωση του ηθικού του λαού μας», ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (7/3) ο κ. Ζιαζιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος, «το κλείσιμο των συνόρων ήταν ένα αφήγημα που εμείς οι στρατιωτικοί λέμε ότι έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Κατά την προσωπική μου άποψη έπρεπε να είχαμε λάβει μέτρα από το 2015 και να είχαμε στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι χώρα προορισμού, αλλά άμεσης φυγής».

Ο κ. Ζαζιάς εκτίμησε ότι «η κατάσταση αυτή θα τραβήξει σε χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια καταπόνηση των δυνάμεων μας στον Έβρο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα αντέξουν οι στρατιώτες μας και οι αστυνομικοί, για αυτό πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα».

«Να φτιαχτεί φράχτης σε όλον τον Έβρο»

«Πρέπει να φτιάξουμε τον φράχτη. Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει φράχτη, ενώ αντιμετωπίζουμε άμεσα το πρόβλημα, ενώ άλλες χώρες στο εσωτερικό της Ευρώπης, έχουν φτιάξει φράχτες», τόνισε ο κ. Ζιαζιάς.

«Εγώ δεν μιλώ για την επιμήκυνση του φράχτη από τα 12 στα 40 χιλιόμετρα, αλλά για την κατασκευή φράχτη για όλον τον Έβρο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος που επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της χώρας μας με 700 εκ. ευρώ, ο κ. Ζιαζιάς υπογράμμισε ότι «η φύλαξη των συνόρων είναι δική μας υποχρέωση, μόνοι μας πρέπει να τα φυλάξουμε, δεν πρέπει να ψάχνουμε εθνικούς προστάτες. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».