ΕΘΝΙΚΑ

Αθλιότητες Ερντογάν: Παρομοίασε τους Έλληνες με Ναζί για όσα συμβαίνουν στα σύνορα

Αθλιότητες Ερντογάν: Παρομοίασε τους Έλληνες με Ναζί για όσα συμβαίνουν στα σύνορα
ASSOCIATED PRESS

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, όπου έδειξε εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε βουλευτές του AKP υποστήριξε ότι 150.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα και είπε το αχαρακτήριστο: «Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ όσων έκαναν οι Ναζί και των εικόνων από τα ελληνικά σύνορα!».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε επίσης ότι θα στείλει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μεσόγειο. «Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία. «Για 100.000 πρόσφυγες πήρε 2,3 δισ ευρώ χωρίς όρους», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη για τους πρόσφυγες, την ενέργεια και την τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Η εκεχειρία στην Ιντλίμπ παραβιάζεται

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις σχετικά με την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των θέσεων παρατήρησής μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα", τόνισε ο Ερντογάν.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Ερντογάν επεσήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ.

"Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περισταστικά εδώ κι εκεί, η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία (...) και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα", υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν προβλέπει μεταξύ άλλων και κοινές περιπολίες Ρωσίας- Τουρκίας από την Κυριακή κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ4, ο οποίος διατρέχει την επαρχία Ιντλίμπ από τα ανατολικά ως τα δυτικά.

Προκειμένου να προετοιμαστούν αυτές οι περιπολίες αντιπροσωπεία Ρώσων στρατιωτικών έφτασε σήμερα στην Άγκυρα για να έχει συνομιλίες με Τούρκος αξιωματούχους.

"Οι συζητήσεις συνεχίζονται με θετικό και εποικοδομητικό τρόμο. Κοινές περιπολίες είναι προγραμματισμένες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 από τις 15 Μαρτίου, εργαζόμαστε για αυτό", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού - Βίντεο-ντοκουμέντο

Σχετικές ειδήσεις