ΕΘΝΙΚΑ

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Είπε μέσα σε λίγες ώρες τους Έλληνες, ναζί και πως θα τους κυνηγά στο Αιγαίο

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Είπε μέσα σε λίγες ώρες τους Έλληνες, ναζί και πως θα τους κυνηγά στο Αιγαίο
ASSOCIATED PRESS

Σε απανωτές προκλήσεις προχωρά ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο είπε πως οι Έλληνες δεν διαφέρουν από τους ναζί για τα όσα γίνονται στον Έβρο αλλά συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία θα κυνηγά τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο!

Όλα ξεκίνησαν από την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του του AKP όπου και υποστήριξε ότι 150.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα και είπε το αχαρακτήριστο: «Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ όσων έκαναν οι Ναζί και των εικόνων από τα ελληνικά σύνορα!».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε επίσης ότι θα στείλει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μεσόγειο. «Οι ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα συνεχιστούν μόνο μέσω των συνόρων με την Ελλάδα, αλλά θα εξαπλωθούν και μέσω της Μεσογείου».

Ο Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η Ευρώπη δίνει αβίαστα τεράστια ποσά στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία. «Για 100.000 πρόσφυγες πήρε 2,3 δισ ευρώ χωρίς όρους», υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ευρώπη μας έχει ανάγκη για τους πρόσφυγες, την ενέργεια και την τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: Θα κυνηγούμε τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

«Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε. Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για τα περιστατικά παρενοχλήσεων σκαφών του ελληνικού λιμενικού από τουρκικές ακταιωρούς στο Αιγαίο.

Παράλληλα δήλωσε ότι η χώρα του θα διατηρήσει τα σύνορά της με την Ευρώπη ανοικτά και θα επιτρέπει τη διέλευση των μεταναστών μέχρι να λάβει «συγκεκριμένη» απάντηση από την ΕΕ στα αιτήματά της.

«Διατηρούμε τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας», επεσήμανε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προς τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού - Βίντεο-ντοκουμέντο

Σχετικές ειδήσεις