ΕΘΝΙΚΑ

Μεταναστευτικό-Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρώπη

Μεταναστευτικό-Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρώπη

Για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη αλλά και τα «παιχνίδια» της Άγκυρας, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς

Αναφερόμενος στην πανδημία του κοροναϊού, σχολίασε στο Open, ότι όλες οι κυβερνήσεις των κρατών μελών είναι σε καθημερινή συνεργασία και τα μέτρα που παίρνονται είναι συντονισμένα. «Πρέπει να σταματήσει η συνωμοσιολογία, ειναι μια δυσκολη περίοδος αλλά θα τα καταφέρουμε. Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά στα μέτρα που θα παρθούν», τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τον αυξημένο κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σχολίασε ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία βρέθηκε στα σύνορα και είδε την κατάσταση. «Κατέστη σαφές ότι η Ευρώπη μπορεί να κρατήσει το εξωτερικό της σύνορο και δεύτερον, αυτές οι τακτικές τις Τουρκίας είναι ένδειξη ανασφάλειας, όχι ισχύος», είπε.

«Κανένας δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς. «Η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τρόπους στο μεταναστευτικό ώστε η διαχείριση των ροών να γίνεται προς όφελός της». O Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε λόγο για νέο φιλόδοξο σύμφωνο για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στον Απρίλιο και θα περιλαμβάνει διάσταση επιμερισμού του ασύλου.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στο OPEN TV:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός στην Ελλάδα - Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Σχετικές ειδήσεις