ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Νέος γύρος έντασης με μολότοφ – Με συλλήψεις και τουρμπίνες αέρα απάντησαν οι Έλληνες

Έβρος: Νέος γύρος έντασης με μολότοφ – Με συλλήψεις και τουρμπίνες αέρα απάντησαν οι Έλληνες
INTIME NEWS

Συνεχίστηκε το βράδυ της Πέμπτης η ένταση στις Καστανιές Έβρου όταν ομάδα μεταναστών άναψε φωτιές και πετούσε πέτρες προς την ελληνική πλευρά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που τραβήχτηκε από το ελληνικό φυλάκιο και δημοσιεύει ο ελληνικός στρατός άγνωστος από την πλευρά της Τουρκίας πετάει μολότοφ πάνω από τον ελληνικό φράχτη. Την εστία φωτιάς σβήνει άμεσα το ελληνικό πυροσβεστικό όχημα που βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Για ακόμα μία φορά, τα δακρυγόνα έπεφταν βροχή. Οι τουρκικές αρχές, μάλιστα, φαίνεται να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών και με βόμβες μολότοφ.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, στην ελληνική πλευρά χρειάστηκε να τοποθετηθούν και φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για ανεμιστήρες, οι οποίοι εκτοξεύουν δυνατό αέρα, διώχνοντας τα χημικά.

Χαρακτηριστικό της χθεσινή έντασης είναι πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις ελληνικές δυνάμεις απετράπη η είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε 695 περιπτώσεις.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, Τούρκοι κομάντο απέναντι από τις Φαίρες Έβρου εθεάθησαν να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις και χειρονομίες κατά των αστυνομικών. Οι Τούρκοι στρατιώτες έκαναν το σήμα των «Γκρίζων Λύκων», ενώ ένας από αυτούς σημάδευε τους Έλληνες αστυνομικούς.

Δυνάμεις της Frontex στον Έβρο

Πλέον στον Έβρο βρίσκονται και δυνάμεις της Frontex αλλά και δυνάμεις που απέστειλε η Αυστρία.

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η Τουρκία κλιμάκωσε την ένταση με συνεχείς προκλήσεις τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο, όταν F-16 πέταξαν χαμηλά στον Έβρο, και όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.

Τα γεγονότα των τελευταίων τριών ημερών δείχνουν την πρόθεση της Τουρκίας να κλιμακώσει επικίνδυνα την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εν μέσω της μετέωρης διαπραγμάτευσης του Ταγίπ Ερντογάν με τους Ευρωπαίους. Όσο ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει τις απαιτήσεις του να μην ικανοποιούνται, κλιμακώνει τις πιέσεις στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού

Σχετικές ειδήσεις