Με το φόβο του Τραμπ ζει ο Ερντoγάν: Αν εισβάλει στη Συρία θα βρει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι του

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά…

Καιρός: Θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τα χιόνια (video)

Καιρός: Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η σοβαρή…

SOS για «επικείμενη απειλή» με ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί…

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη…

Eιρήνη Λαγούδη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - «Αγγίζουν» το δολοφόνο

Ένα ακόμα στοιχείο για τον τραγικό θάνατο…

Oλοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

Oλοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

Η Αθήνα και τα Σκόπια ολοκλήρωσαν αργά εχθές τις  συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με  στόχο την διευθέτηση της διένεξής αναφορικά με το  θέμα της ονομασίας, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.


Ο κύριος Νίμιτς δήλωσε ακόμη  ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών  ήταν εποικοδομητικές, ενώ  επικεντρώθηκαν στο πως θα μπορούσε να προωθηθεί καλύτερα η σχετική διαδικασία .

Πρόσθεσε ακόμη πως  δύο πρεσβευτές διαβεβαίωσαν πως  οι κυβερνήσεις τους είναι ειλικρινείς αναφορικά με την πρόθεσή τους να καταλήξουν σε διακανονισμό κι επίσης ότι εκτιμούν πλήρως τη διαδικασία που ακολουθείται μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

Η προσωρινή συμφωνία που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το 1995 άλλωστε  αναπτύσσει τις διαφορές που έχουν η Αθήνα και τα Σκόπιαγύρω από το επίσημο όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και δεσμεύει τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη σχετικής συμφωνίας.  

Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στις συνομιλίες αυτές οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτύχει τον επιδιωκόμενο στόχο τους είναι ο Μάθιου Νίμιτς .

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο ίδιος πραγματοποίησε  ξεχωριστές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο της Ελλάδος, Πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον εκπρόσωπο της ΠΓΔΜ Πρέσβη Ζόραν Γιολέφσκι. 


Στις συναντήσεις αυτές ο κάθε πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις  του κατά το σημερινό στάδιο η κυβέρνησή του για το θέμα του ονόματος.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα δήλωσε ότι θα έχει περαιτέρω διαβουλεύσεις μαζί τους σχετικά  με τη διευθέτηση επισκέψεων τις οποίες προτίθεται να κάνει στις πρωτεύουσες των δύο χωρών για την συνέχιση των συνομιλιών.

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι αναμένει από τις άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές να  διευθετήσουν  τη διαφορά τους δημιουργώντας με πράξεις και δημόσιες δηλώσεις τους, θετικό κλίμα.