Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια

Newsroom Newsroom

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια

Προκλητική στάση εξακολουθεί να κρατά η τουρκική πλευρά, που επιχειρεί να δημιουργήσει εκ του μη όντως σκηνικό έντασης στα Ίμια.

Όπως αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες, ένα σκάφος της ακτοφυλακής της Τουρκίας εμπόδισε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού «που είχε μπει μέσα στα τουρκικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια».

Επιχειρώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι το σκάφος του λιμενικού συνόδευε ψαράδες, που ψάρευαν έχοντας περάσει στα Ίμια, μεταξύ των νησιών Τσατάλ και Τσαβούς. Το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, εμπόδισε τα ελληνικά σκάφη να προχωρήσουν «σε τουρκικά ύδατα.

Αυτήν την περίοδο είναι η εποχή της τσιπούρας, οπότε ψαράδες από Κω, Κάλυμνο και Λέρο θέλησαν να ρίξουν δίχτυα, συνοδευόμενοι από σκάφος του Λιμενικού.

Τότε, από το λιμάνι του Μποντρούμ απέπλευσε τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής, που μπήκε μπροστά από το ελληνικό και περίμενε. Οι ψαράδες συνέχισαν τη δουλειά τους ενώ τα σκάφη της ακτοφυλακής περίμεναν μπροστά από τα Ίμια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved