ΕΘΝΙΚΑ

Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

Σε Αθήνα και Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

Μετά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στη Νέα Υόρκη, ο Μάθιου Νίμιτς προτίθεται να επισκεφθεί τις δυο χώρες, ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο, αφού πρώτα συμφωνήσει για τις ημερομηνίες των επαφών του με τις δυο κυβερνήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τον πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και τον πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι, δήλωσε ότι οι χωριστές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με δικό του αίτημα, επισημαίνοντας ότι και οι δυο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις των κυβερνήσεών τους για το θέμα της ονομασίας.

«Οι συζητήσεις μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, «ήταν χρήσιμες και επικεντρώθηκαν στον βέλτιστο τρόπο με τον οποίον θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο».

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ υποστήριξε ότι η κάθε κυβέρνηση είναι ειλικρινής και επισήμανε ότι του δόθηκαν διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον τους με σκοπό την εξεύρεση λύσης, καθώς και ότι σέβονται πλήρως τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών.

«Η χώρα μας στηρίζει διαχρονικά την εντολή του κ. Νίμιτς και επεδίωξε την πραγματοποίηση αυτών των συναντήσεων, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία, υπό τον ΟΗΕ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις συνομιλίες, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης έκανε λόγο για τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης και επεσήμανε ότι η χώρα μας συμμετέχει στη διαδικασία με εποικοδομητικές θέσεις και το ίδιο περιμένει από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

«Με προκλήσεις και επιθέσεις δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα, κι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς» είπε ο κ. Βασιλάκης.

Ρoή Ειδήσεων