ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλούν οι Τούρκοι: Η ΕΕ λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και του Κύπρου

Προκαλούν οι Τούρκοι: Η ΕΕ λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και του Κύπρου
ASSOCIATED PRESS

Προκλητικό εμφανίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά το ευρωχαστούκι για τις προκλήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Άγκυρα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπο, εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στην ομόφωνη καταδίκη της Τουρκίας από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, καθώς και για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει το ύφος του ανακοινωθέντος «στείρο», που δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ αναφέρει πως: «η τελευταία δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι το τελευταίο παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Η λογική αυτή αδιαφορεί για τις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας και παραμένει υπό την ομηρεία των άδικων και παράνομων αξιώσεων της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου” και με η προσέγγιση αυτή δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

«Αυτό που πρέπει να κάνει ΕΕ είναι αντί να εμφανίζεται, τυφλά υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”, να ενεργήσει με κοινή λογική να λάβει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, όπως και το διεθνές δίκαιο», αναφέρει η Άγκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν οι παραλίες: Τι να προσέξετε σήμερα πριν πάτε για μπάνιο - Οδηγίες προς λουόμενους