ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο Αρχηγός ΓΕΝ σε πλοία του Στόλου στο Αιγαίο

Πολεμικό Ναυτικό: Ο Αρχηγός ΓΕΝ σε πλοία του Στόλου στο Αιγαίο

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται το Πολεμικό μας Ναυτικό, πραγματοποιώντας συνεχείς ασκήσεις σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους

Με το καθεστώς Ερντογάν να εμμένει στην επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων και της εμπρηστικής ρητορικής, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν τη δυνατότητα εφησυχασμού.

Ο Στόλος μας έχει «κλειδώσει» το Αρχιπέλαγος, με τα πλοία και τα υποβρύχια να πραγματοποιούν άσκηση μικρής κλίμακας, στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποτροπής στην Άγκυρα.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ μετέβη στη Ν. Λέσβο όπου επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Λέσβου (ΝΑΣΛΕ) καθώς και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που ναυλοχούν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το παράκτιο περιπολικό «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» και το πετρελαιοφόρο «ΟΥΡΑΝΟΣ», ενώ επέβη στο ταχέο περιπολικό κρούσης «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ» και στην κανονιοφόρο «ΜΑΧΗΤΗΣ» κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους.

Συνομίλησε με το προσωπικό των πλοίων, ενημερώθηκε για τις αποστολές τους, ενώ παρακολούθησε το έργο τους στη διάρκεια των περιπολιών τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Αυτή την εβδομάδα, θα διεξαχθεί και νέα επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων του Στόλου, με το ΓΕΝ να έχει δώσει εντολή να βγουν από τους ναυστάθμους όσο το δυνατόν περισσότερα σκάφη κάθε τύπου, εκτελώντας ασκήσεις μικρής κλίμακας αλλά, υψηλού συμβολισμού. Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την περίοδο βρίσκονται σε όλο το Αιγαίο περισσότερες από 20 μονάδες επιφανείας, συν φυσικά τους «αόρατους φονιάδες», τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214.

Το Πεντάγωνο έχει δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες με φρεγάτες, κανονιοφόρους, πυραυλακάτους και υποβρύχια, το τμήμα κάτω από το νομό Λασιθίου στην Κρήτη, όπως και όλη τη θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά της Ρόδου.

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, στρατηγικό ρόλο στις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν αναμένεται να έχουν τα υποβρύχια του Στόλου, τύπου 214 τα οποία πλέουν εδώ και μέρες στην ευρύτερη περιοχή, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις θεωρούνται υψίστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που επιβεβαιώνει και το έντονο στοιχείο της διακλαδικότητας, αφού σε αρκετά από τα επιχειρησιακά σενάρια θα λάβει μέρος και η Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι - Ανατροπή από την 35χρονη: Δεν το έκανα για τον Νώντα