ΕΘΝΙΚΑ

Κάιρο - Έλληνας πρέσβης: Πολύ κοντά στην υπογραφή ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Κάιρο - Έλληνας πρέσβης: Πολύ κοντά στην υπογραφή ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου
Intime News

Στην αποκάλυψη ότι Ελλάδα και Αίγυπτος βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση ΑΟΖ προχώρησε ο έλληνας πρέσβης στο Κάιρο

«Η συμφωνία της Ελλάδας και της Αιγύπτου για τον καθορισμό της ΑΟΖ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσής της», δήλωσε στην «Αλ Αχράμ» ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, Νίκος Γαριλίδης.

«Είμαστε κοντά, πολύ κοντά», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Έλληνα πρέσβη, ο οποίος διευκρίνισε ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να καταλήξει «σε τρία ιδεατά τέρμινα, μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση της μεγαλύτερης αραβόφωνης εφημερίδας, ο κ. Γαριλίδης αναφέρεται στην Τουρκία, τονίζοντας ότι σε αυτήν τη χώρα εναπόκειται να συνεχίσει τις καλές σχέσεις με τους γείτονές της. «Αν η Τουρκία εγκατέλειπε τις οθωμανικές της ιδέες, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλλει σε μία περαιτέρω οικονομική συνεργασία», πρόσθεσε.

Ειδικότερα για τη Λιβύη και τον ρόλο που επιχειρεί να παίξει η Τουρκία, ο κ. Γαριλίδης υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από πολλές χώρες της Μεσογείου. Τέλος, τόνισε ότι η Τουρκία θα έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνίες, όμως με βάση το διεθνές δίκαιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: Δείτε ΕΔΩ τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων