ΕΘΝΙΚΑ

Νέο «χουνέρι» για τους Τούρκους: Το… ξύλο πάνω από το Αιγαίο, οι φωτοβολίδες και η άσκηση - μήνυμα

Νέο «χουνέρι» για τους Τούρκους: Το… ξύλο πάνω από το Αιγαίο, οι φωτοβολίδες και η άσκηση - μήνυμα

Συνεχείς ήττες επί του πεδίου για το καθεστώς Ερντογάν - Ήρθε η ώρα της Πολεμικής Αεροπορίας να πάρει κυριολεκτικά στο κυνήγι τους προκλητικούς ατζαμήδες Τούρκους χειριστές - Τέσσερα πανίσχυρα μαχητικά έστειλαν στην Κρήτη τα Εμιράτα, που θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τους Έλληνες πιλότους.

Μπορεί το καθεστώς Ερντογάν να διαμηνύει ότι δήθεν η Ελλάδα θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν συνεχίσει να αντιδρά στα σχέδια του «σουλτάνου», ωστόσο, μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πως το «πάνω χέρι» στο πεδίο το έχουν οι Έλληνες.

Αν και το Oruc Reis συνεχίζει να κόβει βόλτες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αποδεικνύεται και στην πράξη ότι οι Τούρκοι επιδίδονται μόνο σε κινήσεις εντυπωσιασμού, μιας και έρευνες στον ελληνικό βυθό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες, τόσο από το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και από τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία. Ο ελληνικός Στόλος μάλιστα παραλίγο να στείλει στο... βυθό της ανατολικής Μεσογείου το «καμάρι του τουρκικού στόλου», KEMAL REIS, ενώ λίγες μέρες αργότερα, ο Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου πέρασε εφιαλτικές ώρες όταν τον ανακάλυψαν τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού να έχει εισβάλει στο Αιγαίο και να έχει φτάσει κοντά στην Εύβοια.

Ο τρόμος των Τούρκων πιλότων και η... μπαμπεσιά!

Εδώ και αρκετό καιρό οι Τούρκοι «σαρώνουν» το Αιγαίο με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου με στόχο να εντοπίσουν τα «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια. Καθημερινά, τα τουρκικά CN-235 πραγματοποιούν παραβιάσεις του FIR Αθηνών, μαζί φυσικά με τουρκικά μαχητικά που επιδίδονται σε ανελέητο κυνηγητό με τους Έλληνες πιλότους.

Συνήθως, οι Τούρκοι πιλότοι βγαίνουν σε ζεύγη και πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από το Αρχιπέλαγος. Εντούτοις, χθες Πέμπτη (20/08) βγήκαν μαζικά οχτώ τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζοντας τον ελληνικό ουρανό.

Ακολούθησαν σκληρές αερομαχίες και εμπλοκές, με τους Έλληνες πιλότους να εγκλωβίζουν τα τουρκικά μαχητικά.

Μάλιστα, ένα από τα μαχητικά που είχε «λοκαριστεί» κατ’ εξακολούθηση από μαχητικό της 330 Μοίρας εξαπέλυσε flares (θερμοβολίδες) και εγκατέλειψε άρον - άρον την περιοχή, κίνηση ιδιαίτερα επικίνδυνη την οποία ωστόσο συνηθίζουν να κάνουν οι Τούρκοι πιλότοι πάνω στον πανικό τους να ξεφύγουν από το στόχαστρο των Ελλήνων.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για «μπαμπεσιά» από τους Τούρκους χειριστές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τους έμπειρους Έλληνες και στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το ελληνικό στόχαστρο εξαπολύουν flares.

Έτσι άδοξα για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία έληξε η προσπάθεια να εμφανιστεί ξανά προκλητική πάνω από το Αιγαίο και να δοκιμάσει την τύχη της απέναντι στα ελληνικά «γεράκια».

Άσκηση - μήνυμα με τα Εμιράτα

Μετά τη Γαλλία με τα δύο Rafale, αύριο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στέλνουν τέσσερα μαχητικά F-16, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας για τις επόμενες ημέρες.

Κατά την παραμονή τους στη Σούδα, θα λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με τα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μεταστάθμευση των τεσσάρων αεροσκαφών με τους πιλότους τους συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ζευγάρι «έσπασε» την καραντίνα και πήγε σε πάρτι στη Μύκονο