ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: «Κατάπιαν» τη NAVTEX των Τούρκων! Έτσι απαντούν Ναυτικό και Αεροπορία

Ένοπλες Δυνάμεις: «Κατάπιαν» τη NAVTEX των Τούρκων! Έτσι απαντούν Ναυτικό και Αεροπορία

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την μεγάλη αεροναυτική άσκηση μεταξύ Κρήτης, Καρπάθου και Καστελόριζου – Στόλος και «γεράκια» δηλώνουν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Με ένα μπαράζ στρατιωτικών ασκήσεων, δείχνοντας εμπράκτως την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απαντά η Αθήνα στην επιθετική τακτική της Άγκυρας.

Την ώρα που ο ίδιος ο «σουλτάνος» Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Αεροπορία στέλνουν μήνυμα ισχύος και αποτροπής στην τουρκική κυβέρνηση.

Στρατιωτικές πηγές χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις επόμενες ημέρες για την έκβαση της ελληνοτουρκικής κρίσης, με την Άγκυρα να μην απομακρύνει το Oruc Reis και τα συνοδευτικά σκάφη από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την Αθήνα να ετοιμάζεται πυρετωδώς για κάθε ενδεχόμενο.

Όλα τα πλοία και τα υποβρύχια του ελληνικού Στόλου έχουν αναπτυχθεί στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας μια τεράστια ασπίδα σε όλο το Αρχιπέλαγος.
Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν φορτωθεί με όπλα και κυνηγούν τους Τούρκους «εισβολείς» που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις παραβιάζοντας το FIR Αθηνών, ενώ ο Στρατός Ξηράς βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Αυγούστου 2020 ξεκίνησε η μεγάλη αεροναυτική άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που σχεδίασε και οργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και ήρθε ως απάντηση της Ελλάδας στην απόφαση της Άγκυρας να παρατείνει έως και την προσεχή Πέμπτη την παράνομη NAVTEX για δήθεν έρευνες του σεισμογραφικού «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Μονάδες επιφανείας του Στόλου και μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάζονται στην περιοχή την οποία δέσμευσε η Αθήνα με δική της ναυτική οδηγία και ουσιαστικά «καταπίνει» την τουρκική NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετέχουν Φρεγάτες (Φ/Γ), Υποβρύχια (Υ/Β), Αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας Ναυτικής Δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν δέος και επιβεβαιώνουν την άριστο επίπεδο που βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και καταδεικνύουν την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στρατιωτική ηγεσία σχεδιάζει αλλεπάλληλες ασκήσεις τόσο στην ανατολική Μεσόγειο και νοτίως της Κρήτης, όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, με τη συμμετοχή φυσικά και Μονάδων του Στρατού Ξηράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο