ΕΘΝΙΚΑ

Για γέλια η τουρκική μονταζιέρα: «Ελληνικά F-16 αναχαιτίστηκαν από τουρκικά» (vid)

Για γέλια η τουρκική μονταζιέρα: «Ελληνικά F-16 αναχαιτίστηκαν από τουρκικά» (vid)

Στο «κόκκινο» λειτουργεί η τουρκική μονταζιέρα, με την Άγκυρα να θέλει να αλλάξει τα γεγονότα προς όφελός της, δημοσιεύοντας βίντεο που δείχνει - όπως υποστηρίζει το τουρκικό Υπ. Άμυνας - αναχαίτιση 6 ελληνικών F-16 από τουρκικά λίγο πριν φτάσουν στην περιοχή, που έχει δεσμεύσει με Navtex, η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο.

Το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό υπ. Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βίντεο, στο οποίο, όπως αναφέρει τουρκικά μαχητικά εντόπισαν την Πέμπτη (27/08) 6 ελληνικά F-16 να κατευθύνονται από την Κρήτη προς την Κύπρο, και τα αναχαίτισαν, λίγο πριν φτάσουν στην περιοχή που έχουν δεσμεύσει με Navtex.

Φυσικά, οι Τούρκοι θέλουν να αναστρέψουν την ήττα που υπέστησαν την Πέμπτη στην Αν. Μεσόγειο, όταν 6 ελληνικά F-16 πέρασαν κάτω «από τη μύτη» της τουρκικής αεράμυνας.

Το τουρκικό υπ. Άμυνας ισχυρίζεται ότι το εν λόγω βίντεο είναι αυθεντικό και η «αερομαχία» διεξήχθη νοτιαδυτικά της Κύπρου. Προφανώς πρόκειται για προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης δείχνοντας το τουρκικό μαχητικό να έχει «κλειδώσει» τον Έλληνα πιλότο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της χθεσινής «μάχης» είναι αναμφισβήτητο κ σίγουρα ντροπιαστικό για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία που υπέπεσε σε ακόμα ένα επιχειρησιακό φιάσκο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Άμυνας και το επίμαχο βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το «χουνέρι» του Στρατηγού Φλώρου στους Τούρκους: Η κίνηση - ματ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ